Loma loppusuoralla…kesän muistot talteen talven pyryihin

 Loma tuo ikiaikainen usko, ettei se 4 vkoa koskaan lopu, työt ei koskaan ala ja kesä jatkuu ikuisesti. No ei jatku. Ensimmäisen kerran elämässä ei ollut kovin kummoisia odotuksia lomalta. Lopulta menikin ihan hyvin. Mökillekkin päästiin pariin otteeseen. Koutsi pärjäsi hyvin uudella polvella ja lomareissukin Pohjaanmaalle sukutapaamiseen onnistui. Härmän kylpylä oli iloinen yllätys ja Pihku sai uuden lapsi ystävän. Ikuisesti kiitollinen työkaverille joka hankki pennun samaan aikaan ja ehdotti koiratreffejä, että heidän pentu tottuisi muihin koiriin ja otti lapset mukaan, jotta meidän pentu tottuu lapsiin. Lisäksi samaan aikaan Pihkun siskon perheellä oli pieniä lapsia, joten mukavia lapsi kokemuksia tuli roppakaupalla. Se kyllä kannatti sillä valtaisalla maltilla Pihku suhtautui uuteen ystäväänsä ja kaveruksilla synkkasi loistavasti. Pohjanmaalla oli paljon nähtävää ja paljon jäi vielä seuraavaankin kertaan. Hienointa oli tavata sukulaisia ja päästä tutustumaan hienosti entisöityyn vanhaan Pohjalaiseen taloon.

Mökillä kävi sudet riehumassa muutaman kilometrin päässä lammastilalla tuhoisin seurauksin. Pikku- Ukko toisin kuin edeltäjänsä Tosimies ei susista piitannut, vaan lähti reippaasti ihmisjäsenen kanssa metsälenkeille ja kanttarellien perään rämpimään. Ainut ero oli, ettei öisin lähtenyt huussiin mukaan vaan jäi kuistille odottelemaan. Eikö vaan huvittanut vai ajatteliko pelata varman päälle. Ihmisjäsenhän ei ole mikään susi vihaaja ja minusta se kuuluu suomen luontoon, mutta toivoisin, että malttaisivat pysyä poissa kotieläinten kimpusta. Toivotaan että ymmärtäisivät jatkossa pysyä siellä metsän puolella ihan omankin henkikultansa takia. Jos rupeavat pihoissa pyörimään ja kotieläimiä tappamaan niin huonostihan siinä käy. Harmittaa tavattomasti myös lampurin puolesta, joka on panostanut melkoisesti lampaiden turvallisuuteen susi alueella ja tilan loistavista luomu lampaan paisteita olemme itsekkin päässeet usein nauttimaan. Voimia ja jaksamista tuhon keskelle. Pahannäköistä jälkeä oli hukat saaneet aikaan.

Muutoin mökkilomaset meni mökkipuuhissa, lenkkeillen ja kanttarelleja jahdaten ja loistavassa Tohmajärven Kesätetterissa Onnen maa kipaletta katsellessa.Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit