Lunta, lunta, lunta vaan…

 Toinen reissu hiihtoa meni jo ilman kauhunhetkiä. Pikku-Ukko vuoroon veti ja vuoroon hölkötteli irrallaan. Oli kivaa. Uusi veto naru oli loistava ja hätä lukon avausta kokeiltiin, että sitten oikean hädän hetkellä ei mene räpeltämiseksi. Hyvin toimi.

Kuva Jenna Westman

Sitten alkoikin hitonmoinen lumen siirtely. Eka lumimyräkkä oli jo hirveä. Ihmisjäsen aloitti 7 siirrellä lunta ja puolenpäivän kieppeissä oli tehty. Päästiin jopa pihasta lähtemään Pihkun hyppy treeneihin Ruukkiin. Vuorossa oli etäisyyden arviointi. Ei ollut Vauhti-Villen paras osa-alue. Vähän läheltä lähti hyppy ja askelluksen kanssa tuli välillä kiire. Mutta into korvasi laadun. Täytyy huomenna hallilla ottaa harkat uusilla ohjeilla. Yhdellä buranalla mentiin työviikkoon. Ei ole toimisto työntekijää tarkoitettu raskaaseen työhön.

Viikko räpellettiin aika väsyneissä tunnelmissa. Maanantain halli harkoissa meillä oli motivaatio päivä. Eli paljon leikkiä ja höntsäilyä ja hauskanpitoa yhdessä. Kokeiltiin agi rengasta ja putkea ja A-estettä huristeltiin ihan huvin vuoksi vaan aina välissä. Oli kivaa. Toko liikkeistä ehdottomat huiput on eteen meno, kierto ja noudot. Eli kaikki missä saa mennä täpöt ja itsenäisesti. Yllättävää 😄

Aamulenkillä tajusin odottavani kevättä. Nyt on talvi paarustettu pitkä lenkki aamun varhaisina tunteina pimeässä ja vaikka iltaisinkin on pimeä niin väitän, että varhaisaamun pimeä on pimeämpää. Odotan jo aamuja kun on kevät ja aurinko näkyy ja linnut tsirputtaa intoa piukeana. Joka tapuksessa pitkän lenkin vaihto aamuun oli meille hyvä ratkaisu. Pikku-Ukko saa lenkkinsä. Koutsi saa ulkoilunsa ja Ihmisjäsen ei saa vatsahaavaa hoitamattomista asioista. Koutsin kunnon takia siirryin pääsääntöisesti menemään 8 töihin. Jos olet 30 v mennyt 7 niin 8 ei tunnu oikealta, mutta sopii nykytilanteeseen paremmin. Mutta kun oma mieli on joustava kuin rautakanki niin hirveän vaikea muuttaa mitään.

Koutsille tilattiin parempi kulkupeli kevättä ja ulko lenkkejä ajatellen eli nyt mukana myös Seppo...


Rullatuolin ja rollan yhdistelmä mahdollistaa hieman pitemmät reissut ( lue lähi kahvilaan), kun jalkojen hyytyessä voi hypätä kyytiin ja rullailla tai ihmisjäsen voi tuupata. Ehdotin koutsille, että jos haluaa osallistua Pihkun extreme retkille niin voidaan laittaa vetonaru kiinni. Ei innostunut yhtään. Ei mitään seikkailumieltä....! Outoa.

Tämän viikonlopun liikuntapläjäyksestä piti taas yläkerta huolen. Pihan aurauksen lisäksi piti siirtyä katolle, kun viemärin ilmastointi putkesta näkyi enää pari senttiä. 5 tuntia lumen työntöä. Panin piruuttani Polarin mittailemaan ja 1400 kaloria paloi. Koko päivän askel saldo lenkit mukaan lukien 31000 ja rapiat päälle ja 3000 kaloria. 2 buranalla lähdettiin seuraavaan päivään. Ei vinkunut ohjelma liian alhaisesta kardio kuormasta enää mitään. Vielä ei onneksi sada lunta.
Viikonlopun paras hetki oli hypätä autotallin katolta lumikasaan. 

Pihkulla on onneksi paljon kivoja koira kavereita joiden kanssa on kiva purkaa iltaisin hieman ylimääräistä energiaa. Kaverit on parasta. Pentin pojan perheeseen on kasvamassa uusi kaveri, joka kävi Pikku-Ukkoon tutustumassa. Ihan aluksi vähän jänskätti, mutta reipas pentu löysi nopsasti leikki vaihteen päälle vaikka Pikku-Ukko ei niitä rauhallisimpia leikkijöitä olekkaan. Leikki murinaa ja vauhtia pitää olla. Mutta heti kun pentu tajusi, ettei Pikku-Ukko ole tosissaan, vaan leikkii vaan pöljästi alkoi leikki. Jos kysytte mikä rotu niin ensin mutisen minuutti tolkulla Bart, bert, brat, breton ja lopulta muistan oikean eli Barbet. En ollut rodusta kuullutkaan ja rodun nimikin outo mutta lopulta saan sen aina kaivettua aivoistani. Söpön haukun nimi on Nino. Ranskan vesikoira. Reipas tyyppi.


Video Jenna Westman

Kiva kun on tällainen luminen talvi. Voisi hiihtää jos lumitöiltä vielä jaksaisi. Luulen että lumikenkäkaatuilu on seuraavaksi vuorossa meidän extreme lajeissa. Jos ottaisi ihan kahvit mukaan reppuun. Siis jossain lumisateiden välissä...
Kommentit

  1. Oih, mä oon päässy vesijuttuja treenaan Barbe´n kanssa. Ne on mahtavia <3

    Juu, meillä oli se ilmaputki montakymmentäsenttiä lumivallin alapuolella. Jalalla potkin kevyesti että löysin moisen pötkylän katolta. Saakeli kun sitä pitää tulla liikaa kerralla eikä pikkuhiljaa!

    Mutta talvi on kiva juttu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit