Korona salaliiton kourissa..Kennelyskä iski

 Pikku-Ukon kanssa katseltiin telkkaria männä viikollla ja kuultiin, että nyt aukeaa yhteiskunta ja rajoituksia aletaan purkaa. Etätyöläiset joutuu kampaamaan tukkansa ja vaihtamaan virttyneet verkkarinsa suoriin housuihin. Voi muutamalle tulla siinä vaiheessa pieni yllätyskin, sillä osalla on sen verran posket levinneet etähommissa, ettei meinaa Teams kokouksessa mahtua enää pikkuläppärin näytölle. Saattaa joutua housu kauppaan. Ihmisjäsenkin oli etä päivällä, kun koutsi sai pientä lämpöä ja piti hieman vahtia sivusilmällä, että pysyy tolpillaan ja tolkuissaan. Korona testitkin päästiin tekemään, mutta olikin sitten muu lentsu ja korvatulehdus.

 Polari päräytteli passiivisuus leimoja passiin minkä ennätti, kun ihmisjäsen kökki 7,5 h koneella. Ei siinä persaus juuri penkistä nouse työpäivään toimistolla verrattuna. Kaikki on ulottuvilla, kahvit, ruuat, jääkaappi, palasokeri kippo ja jotenkin kotona jää ne lakisääteiset tauotkin pitämättä. Ei sovi tämmöiselle luonnostaan liikkumattomalle etätyö, huonosti kävisi. Korona olisi pienin murhe metabolisen oireyhtymän rinnalla.

No Pikku-Ukkohan ei ole paljon rajoituksista piitannut. Maskia ei ole käyttänyt kertaakaan paitsi silloin, kun kuono juuttui smetana purkkiin apu kokin hommissa keikkaa heittäessä. Pikku-Ukko ja kaverinsa ovat surutta rellestäneet viihteellä ja kokoontuneet ilman rajoituksia. Harrastuksissakin on käyty.

 No kennelyskä rokotteen on ottanut, vaikka ensin intti vastaan ja sanoi ettei halua mikrosirua, millä Bill Gates voi seurata kenen postilaatikoille kusee aamuisin. Kerroin että Pikku-Ukolla on jo siru kasvattajan laitattamana ja Kennelliitto tarkkailee edesottamuksiaan koko ikänsä ja Bill Gatesia tuskin kiinnostaa mihin kuseskelee. Oli järkyttynyt. Ei voinut uskoa, että ihana kasvattaja on osallisena maailmanlaajuisessa salaliitossa ja siruttelee viattomia pentuja. 

Kerroin että on myös rokotettu muitakin tauteja vastaan. Siitähän riemu syttyi oli jo lähdössä pääkaupunkiin Convoy mielenosoitukseen, mutta kielsin menemästä sinne teitä tukkimaan jäisi vaan muiden pöhköjen jalkoihin. Pikku-Ukko riemastui, on kuulemma estetty ravintolaan pääsykin vaikka on rokotettu ja rokotuspassit ja kaikki. Yritin selittää, että koirien kielto ravintolaan johtuu ihan muista syistä kuin rokotus passin puutteesta ja lohdutin että Loviisan Favoritin kahvilaan on koiratkin tervetulleita.

No Pikku-Ukon sosiaalinen elämä on ollut koko pandemian ajan vilkasta ja eletty on kuin pellossa oli rokotuksia tai ei ja niinpä viikonlopun kaveri treffailujen jälkeen se sitten tuli. Kennelyskä. Pikku-Ukko alkoi alkuviikosta yskiskellä. Kylään pyrkiville kavereille ilmoitetiin, ettei meille kannata nyt tulla. Yksi viikonlopun uusista kavereista oli ehtinyt viikonloppuna Kennelyskän myös nenäänsä luultavasti meiltä saada, muut vakikaverit eivät onneksi ole toistaiseksi oireita saaneet.

Pikku-Ukko oli järkyttynyt. Mikrosiru ujutettu rokotusten varjolla ja sitten eivät edes toimi. Sanoin että Kennelyskä rokote suojaa suurimalta osalta flunssa tartuntoja, mutta ihan takuuvarma ei sekään ole. Pikku-Ukon rauhoittamiseksi soitin Lovetin Irenelle, joka sanoi että jos oireet pahenee niin voidaan mennä käymään, muutoin paranee yleensä omineen. Päätettiin sitten odotella ja kuulostella. Köhä on jo laantunut lähes olemattomaksi. Nyt vaan vältellään kavereita, ettei tartuteta muita. Google ja kaveri tiesi, että aikuiset koirat eivät yleensä saa oireita, mutta googlen mukaan oireetonkin voi tartuttaa. Tiedä häntä mistä vessan oven kahvasta tämä saatiin, mutta näyttää kuitenkin menevän pienillä oireilla ohi. Meidän portilla ei kannata nyt pysähtyä Pikku-Ukkoa moikkaamaan.

Jostain olen kuullut, että jos on rokote taustalla niin oireet jää ehkä lievemmiksi. Pikku-Ukko tuolta taustalta huutaa, että tuo on koiraliittojen ja eläinlääkäriketjujen propagandaa ja tarkoitus on vaan pelotella   ja saada yhä useammalle eläimelle ujutettu se mikrosiru. Kerroin että uudessa eläinlaissa on tarkoitus laittaa siru pakolliseksi kaikille, jopa kissoille. Ja on siitä sirusta iloakin, jos Pikku-Ukko vaikka eksyy niin sirun avulla mahdollisuudet löytää kotiin takaisin paranee. Mutta joo ei, Bill Gates ei tuo Pikku-Ukkoa kotiin, eikä sijainti selviä googlesta. Voidaan kuseskella minne halutaan edelleenkin. 

Toivotaan että loput kaverit pysyy terveenä ja meille ei nyt ainakaan vielä ensi viikolla kannata tulla. Pari viikkoa oireiden alkamisesta kannattaa kontaktiloita kuulemma välttää. Ja Pikku-Ukolle tiedoksi, että kennelyskä ei tarkoita pizzaa kotiovelle tilattuna ihan normi nappuloilla mennään...!

Kommentit

Suositut tekstit