Pikku-Ukon Joulu
 Odotettiin Joulua koko sakki. Tarkoituksena nukkua uni rästit pois, ulkoilla ja syödä suklaata. Pikku-Ukko sai kavereilta ihania syötäviä joululahjoja ja ihania olivat ihmisväenkin lahjat. Kiitos vaan kaikille :)

Joulun hauskimman lahjan palkinnon voitti kyllä ehdottomasti tämä joulu makeisista tehty kranssi. Ihana idea. Omat hermot olisi kyllä karkkeja liimatessa menneet, mutta syöminen on kyllä ihan toinen juttu. Arvostan että joku jaksaa ilahduttaa tällaisella.


Joulun herkut oli sitten Piku-Ukolle ihan tosi vaikea paikka. Aaaton aaton iltana hääri apukokkina keittiössä. Ja totinen paikkahan se oli kun kaikki jouluruuat vilisi silmissä. Hermokin petti lopulta ja ihan pikkuisen piti taateli kakkua varastaa olohuoneen pöydältä, kun oli selvästi  hylätty siihen. No puhutteluhan siitä tuli ja pienen hetken oli joulumieli maassa, mutta kun ei vakavammasta rötöksestä ollut kyse niin ei jääty pientä rikettä vatvomaan. Eihän se ole tuohesta Pikku-Ukonkaan suu.


Aaaton perinteiselle eväsretkelle pakattiin sitten kivat eväät kaikille. Kinkkuleipiä, namuja ja kahvit ja glögit. Viime Jouluna tehtiin puroja vesisateessa ja tänä vuonna hytistiin kipakassa pakkasessa auringossa.
Koutsin huonon kunnon takia huristeltiin autolla metsänreunaan ja siitä sitten metsäauton uraa pitkin kivalle paikalle evästelemään. Retkelle mennään satoi tai paistoi periaatteella.
Oikeasti on ollut kiva aaton tapa jo vuosia. Koiran lenkitys yhdistyy kivasti Jouluiluun. Kun koutsi oli vielä kunnossa tehtiin pitkä kävely tai pyöräily kahvi eväin. Nyt matka on lyhentynyt mutta yhtä kivaa on aina.

Sää oli Jouluinen ja virallisia Joulu kuviakin napsittiin.Pikku-Ukolla kävi tuuri ja metsään oli lähtenyt myös Pikku-Ukon leikkikaveri Luna ja aatto retken lopuksi saatiin vielä kunnon metsä peuhajaiset. Kuvia ei ole kun kahdesta elävästä karva raketista ei ehdi mitään järkevää kuvaa saada.

Kotiin tultua olikin vuorossa varpaiden sulatus joulusaunassa vastojen kera, lököily ja hyvää ruokaa.
Loppu joulu meneekin sitten lenkkeillessä ja ensi vuoden harkkasuunnitelmia tehdessä. Savoksihan visio=herrain huave. Saas nähdä miten käy.Kommentit

Suositut tekstit