Neljäs aalto luppoilua alkaa...

Paskamaisesta loman alusta huolimatta päästiin kuin päästiinkin mökille mökki yhtymän voimin kesä keittiötä virittelemään. Vanhaan Porin Maijaan piti viritellä hormi seinän läpi ja taivasta kohti. K-Rauta Kinnusen apuun luottaen marssittiin hormi ostoksille ja niinpä saatiin taas hyvät neuvot ja niksit mukaamme. Ihminen oppii aina uutta virittelystä. Jos joskus asioitte Tohmajärvellä ja tarvitsette hyvää rautakauppaa niin eikun Kinnuseen, en usko että ihan monesta paikasta saa vastaavaa palvelua. Ihan huippu kauppa.

Myös kesäkeittiön täydennys Valugrilli oli saapunut ja päästiinkin kokoamaan heti.

Laatikollinen ärräpäitä

Vaikka kerrankin luettiin myös ohjeet meni mokoman kanssa temutessa koko päivä. Sorruttiin kaikkiin Ikea ansoihin. Ei huomattu pienenpientä kokoeroa ruuveissa. Oltiin jo ruuvattu läpyttimet kiinni ohjeen osoittamiin paikkoihin, kun seuraavassa asennuskuvassa sitten ohimennen mainittiin, että sööpraise väliin tulee vielä toisen osan kannatinhärpätin jne. Mutta kaikki hankaluudet kuittantui kun päästiin grillaamaan vartaita. Ihana vekotin ja omalla pihalla 10 vuotta kököttäneestä vastaavasta voin sanoa, että kyllä myös kestää koko rahan edestä.


Kuva Sirpa Honkanen

Porin Maijan virittely olikin sitten enemmän ähellystä ja säätöä hormiston kanssa, mutta lopputulos oli hyvä. Sitten siirryttiinkin dekoreeraus osastolle, koukkuja, purnukoita, hyllyjä ja mummon tiskipöydän kunnostusta. Kesävieraat toi tuliaisiksi ihanat aurinkokennovalot ja se oli sitten siinä. Valmis ja toimiva.


Kaurilan kylätalolla mökkiyhtymä juhlallisesti löi kättäpäälle pullakahvien merkeissä, että 8 vuotta jatkunut rakeetelu, purku ja raivaus rojektit on nyt tässä. Jatkossa vaan mökkeillään ja puuhastellaan joutohommia chillailun ohessa.

Heti aloitettiin. Lenkkeilttiin, lorvailtiin ja pidettiin kesävieraita. Pihkullakin oli kesävieraana tyttöset Viivi ja Ronja. Meno oli hetkittäin hurjaa...
Lomakeleistä ei voi valittaa. Ihan oli kuin ulkomailla.

Meijän kammarin kupla vohvelit terva ja mansikka jädellä.

Kätköjä etsimässä karvanaaman kanssa
Kuten kuvista näkyy niin lomalle suunnitellut koira harrasteet on olleet lenkkeilyä ja mökkeilyä. Oli kyllä suunitelmissa kaikenlaista koira harrastusta, mutta... seuraa kootut selitykset.

Kun tuli otettua se Korona pentu. Siitähän se alamäki sitten alkoi. Ihmisjäsen ja Tosimies otti ensimmäisen aallon yhdessä vastaan. Etäiltiin kotona, kun pomo sanoi, ettei työpaikalle ole tulemista kuin satunnaisesti käymään. Kaikki kokeet lopetettiin ja harrastus ryhmät kiellettiin. Me taidettiin olla vaan onnellisia kun saatin köpötellä kahdestaan ja yhtäkkiä oli viikonloput vapaita ja illat. Tuttava sai Korona vauvan. Miehensä totesi jo silloin pilke silmä kulmassa, että "Toinen aalto on tulossa...!"

Toisella aallolla porukka olikin lisääntynyt meilläkin yhdellä Korona pennulla ja Tosimies päätti ruveta sairastaemaan ja jätti minut tuon Iltalehden artikkelissakin tuhoon tuomitun Korona-pentu sukupolven kanssa kaksin. Ei enää ollut pakko etäillä. Outoa ettei Korona vauvoista olla yhtä huolissaan kuin pennuista. Kun tämä souvi on ohi, meillä on laumoittain huonosti käyttäytyviä koiria ja pikku ihmisiä :D

Crocsi express!

Kolmannella aallolla ratsastaessa saatiin jo aikaiseksi Pikku-Ukon kanssa muutakin kuin perus juttujen opettelua. Kaikki kiireen tuntu oli poissa. Ei tarvinnut asetella mitään Toko-kisa tavoitteita eikä tullut painetta opetella asioita, mikään tavoite takaraivossa. Tokoilu oli yhtä kaukana kuin kaukaisin galaksi taivaalla. Niinpä Ihmisjäsen toljotteli jossain koira tilaisuudessa huuli pyöreänä pikku pentua, joka osasi jo peruuttaa, kauko käskyjä ja luopumista. No me osattiin hyvä luoksetulo lenkillä ja pitää hauskaa keskenämme. Minusta ihan hyvät saavutukset pahamaineiselle Korona pennulle.
 
Käytiin kuitenkin Toko kursseja. Ei me ihan hunsvotteja olla. Pikku-Ukko on nopea hoksaamaan ja huolimatta kaikesta ihmisjäsenen lusmuilusta ja kiitos Strömfors Dog Sportsin Hilkan hyvien kurssien  meillä onkin kuin ihmeen kaupalla hiton hyvä pohja tehtynä harrastamiseen. Pikku-Ukkoa täytyy ihailla. Niin vähällä ja vähän vasemmalla kädellä tehtyjen harjoituksen tapaisten jälkeen sillä tyypillä on peruskuviot hyvin hallussa. Ihmisjäsenellä on vielä paljon huonoja tapoja korjattavana, mutta kiitos Hilkan ja treenikamujen esimerkin alan itsekin huomata ne. Kokonaisuudessa on enempi töitä omien maneerien kanssa, Pikku-Ukko näyttää hoitavan oman tonttinsa mainiosti.

Koronapennut! Jos ei pahaantekoon menossa, niin sieltä tulossa

Neljäs aalto alkoi ja ihmisjäsen ajatteli vielä kesällä, että nyt ryhdistäydytään ja treenataan tavoitteellisesti koko kesä. Lomalla oli tarkoitus treenata jälkeä ihan tavoitteellisesti. Mutta hitto, vuosisadan intiaanikesä! Mitä tehtiin? Opittiin uimaan. 


Uimataidosta olen kyllä iloinen. Niin ja opittiin menemään kosketus alustalle tappo ravistamatta sitä ensin. Lenkkeiltiin ja leikittiin. Rääppästiin ohimennen jotain Toko juttuja lenkin ohessa. Ollaan niin luppoiltu tämä neljäs aaltokin. Mutta vaikka tuntuu ettei ole saavutettu juuri mitään niin pohdiskellessani asiaa meillä on hiton hyvä pohja luotuna kaikkiin liikkeisiin ja osa on jo todella pitkällä ja se mikä minua eniten lämmittää niin yhteispeli toimii ja meillä on hauskaa yhdessä.

Loman lopuksi sitten rempaistiin ja käytiin jäljellä 6 keppiä yksi lapanen (siis oikea lapanen, ei ihmisjäsen). Helppo kaareva jälki. Puoli tuntia vanha. Kuiva kangaspohja ja lämmin päivä. Ensimmäinen jälki, ettei Pikku-Ukko nähnyt sen tekemistä. Pieni jana lähtö ekan kerran.


Jana löytyi mutta väärä suunta. Sitten pientä hämmennystä. Vähän kannustusta ja pienen pyörimisen jälkeen jälki löytyi uuteen suuntaan. Kepit nousi komeasti. Yksi ohitettiin täysin, mutta muut poimittiin ja palattiin hajun saatua etsimään ylös, vaikka ei ihan kohdalle osuttukaan. Tuuli painoi hajuvanaa vasemmalle. Keppimotivaatio siis kohdallan ja nyt ei keppileikin jälkeen ollut enää vaikeuksia jatkaa jälkeä. Ihmisjäsen onnellinen hyvin rakennetusta keppimotista. Jospa tässä alettaisiin thdätä BH-kokeeseen. 

Ehkä me tästä ilmojen viilennyttyä löydetään se tavoitteellinen treenikin viimeistään viidennen aallon harjalla.


Kommentit

Suositut tekstit