Matot lattialle

Viimeinkin saatiin matot lattialle. Ensin laitettiin lattialle pari rupuista testi mattoa. Ei mennyt puolta vuorokauttakaan, kun matossa jo oli reikä ja lätäkkö. Syy ei ollut yksin Pihkun. Heti jätettiin pidemmäksi ajaksi uuden maton kanssa kahden, kun piti huristella mehuasemalle omppujen kera ja asioille. Ei ole seurapiiri rakkoa meidän Pikku Ukolla. Oli sitten joku räsy hapsukin hieman provosoinut ja se oli sitten raivattu pois tieltä. Murskaavan alun jälkeen on mennnyt hyvin. Ei lätäköitä, ei uusia reikiä ja ilopissatkin on vähentyneet. Kyllä siitä aikuinen tulee vääjäämättä. Ihmisjäsen nauttii nyt matoista. Kompostiverkolla demilitarisoituja vyöhykkeitäkin on vähennetty ja enää semmoinen nakottaa television suojana.


Lähes virallinen puolivuotis kuva ( Kuva Willy Johansson)

Willy otti kuvia myös Tosimiehestä ja kavereista 💕Ninja

Wanja 

Tokoilut ja treenailut on olleet sen sijaan ihan kuutamolla. Maanantai treeneissä on käyty ja tunti on jaettu kristillisesti tasan molempien kesken. 

Tosimiehen kanssa on tehty vanhusten virike toimintaa. Muistaa harmittavan hyvin kaikki Toko liikkeet. Harmittavan lähelle päästiin niitä viimeisiä ykkösiä, mutta en usko, että niitä olisi pystytty enää tänä vuonna saamaan vaikka terveenä olisi pysyttykin. Sen verran rajusti on vanhuus tämän vuoden aikana painanut päälle. Saattoi jo se kartion erottamisen vaikeus eri taustoja vasten olla jo vanhuuden oire.
Nyt olen huomannut, että vaikka intoa piisaa kuin pienessä kylässä niin hengästyy helposti. En usko että fysiikka enää riittäisi tässä kunnossa EVL liikkeiden läpimenoon. Taka jalkoihin on ilmestynyt vanhojen koirien köpöttely ja kömpelyys. Lisäksi kuulo on huonontunut. Mutta on niin onnellinen ja intoa piukeana, kun mennään halllille ja pääsee harkkaamaan, että koitan aina keksiä jotain kivaa Tosimiehellekkin. Välissä aina tasataan henkeä ja venytellään ja rapsutellaan ja pussaillaan.

Pikku Ukon kanssa pitäisi pohjustella kaikkea. Toko kurssilla saatiin neuvo harjoitella esineen pitoa purematta pilleri purkilla, ettei puu innosta puremaan No toistaiseksi ei ole purkit paljon estäneet pureskelua. Lähtö ja palautus pohjustetaan kahden lelun leikillä. Yhden kerran harkoissa kokeiltu. Aika hyvin toimiii. Lisäksi pitäisi treenata lelun vaihtoa kesken leikin. Viimeksi sain jo vähän onnistumaan. Tosimiestähän ei pentuna leikkiminen kiinnostanut lainkaan. Pallon perään ei lähtenyt edes vahingossa. Aikamoinen parin vuoden hanke oli opetella aikanaan leikkimään yhdessä. Kannatti opetella nyt on lelu jopa namia parempi. Pikku-Ukolla taas kaikki käy ja se on kyllä voitto. 

Sivulle tuloa on harkattu. Luokse tulee  lenkillä vauhdilla mutta loppu kuviota ei ole vielä otettu mukaan. Eteen istumista on opeteltu muussa yhteydessä. Eteenmenoa on otettu ruokakupillle. Täytyy ensikerralla ottaa useampi kuppi ja ottaa eri suunttiiin. Jos muistaa viikon, että skeitti radalla on kaatunut roskis herkkuineen niin kokeilen muistaako yhdessä viedyt kuppien paikat. Seuraamista on otettu ihan pieniä pätkiä. Jaloissa pujottelu sujuu jo hyvin. Odota käskyn etenemiseen olen aika tyytyväinen. Aika hitaasti on edetty, kun sisä harkoissa olkkarissa on tungosta. Eläkeläiset etuilee eikä malta odottaa vuoroaan. Vähän paremmin on vuoro harkat ruvenneet sujumaan ja tänään onnistui jo namin piilotus niin, että pojat odotti keittiössä odota käskyllä ja sitten menivät etsimään namit olkkarista. Pikku-Ukko sortui Suomen Hiihtomaajoukkueen virheeseen ja pysytteli Tosimiehen perässä hyvissä kyttäys asemissa ja missasi aika monta namua.

Harjoittelu on kyllä aika epämääräistä. Ongelma on Ihmisjäsenellä. Ihmisjäsen tähän aikaan vuodesta vain marjastaisi, sienestäisi ja lenkkeilisi. Pihaakin pitäsi raivata ja laittaa talvikuntoon. Lisäksi meinasi muutenkin koti hommat katua päälle, mutta parin viikonlopun rouhimisen ja yleisen vierailu kiellon avulla saatiin taas hommat ruotuun. Puutarha on...

Kauneutta

Raadantaa ja outoja otuksia

Notski illan tunnelmaa

Herkkuhetkiä

Rypälesatoa

Roskis pojillta tuli vielä viesti, että hieman on hankalaa roskisten tyhjennys kahden koiran vahtiessa ja sählätessä pihalla. En ymmärrä toinen syö postinkantajia aamupalaksi ja toinen hyppii ja roikkuu lahkeissa, mikä ongelma? :D Niinpä piti pikana vielä nikkaroida roskiksille oma demilitarisoitu vyöhyke. Hyvä tulikin ja kaikki ovat tyytyväisiä. Roskispoikien ei tarvitse enää tulla pihan puolelle ja ihmisjäsenen ei tarvitse kyttäillä milloin oli roskis päivä. 
Ukkelit vahtii sienestystä


Toko kurssin päätteeksi käytiin ystävän luona lenkillä Porvoossa ja Pihku sai  uusia kavereita Lyylistä ja Caposta sekä pikakurssin henkilökohtaisesta tilasta kissoilta ja Lyyliltä oppitunnin naisten oikeuksista. Selvisi myös, että kun on nuoriso-osasto vapaalla niin kuulo muuttuu kaikilla valikoivaksi. 

Nuppu siskoa käytiin moikkaamassa Pyhtäällä💖

Mökilläkin käytiin laittamassa paikat talviteloille. Sää oli vaihteleva, mutta varsin kelpo vuodenaikaan nähden. Ja marjan keruuksihan sekin reissu meni. Jäljen sain sentään väkerrettyä molemmille.


Aina ei voi paistaa...

...mutta usein voi

"Joku täällä ei pidä turva väliä...."

Päiväettonet (kuva Sirpa Honkanen)

Kivaa oli porukalla mökeillä ja nopsasti nämä talvi kuukaudet menee. Toivottavasti kuitenkin erilaisissa puuhissa kuin viime talvi.


 "Älä unohda tuulikaapin ovea auki! IKINÄ!" Vanha viidakon sanonta


 

Kommentit

Suositut tekstit