"Yksikseskös yskiskelet vai Paxi askikseskos mua luulet"

Tosimiehen antibiootit loppui ja hetken aikaa näytti hyvältä. Sitten yskä palasi. Sitten otettiin plan C käyttöön. Nyt on sitten 5 vkon kortisoni tabletti kuuri henkitorven rauhoittamiseksi ja hengitettävä lääke lisäksi. Aamuin illoin hönkäistään ihmetötteröön astmapiipun näköisestä tsupsuttimesta ja sitten tötterö kuonolle ja hengitellään 10 merkkiläpän liikahdusta. Ihmisjäsen kaappaa ukkelin pään kainaloon ja lääkkeen otto sujuu kuin valssi.


Kortisoni tabut menee ruuan sisään piilotettuna. Helppoa kuin heinänteko, mutta viikonloppuna alkoi Tosimies latkia reilusti vettä ja pissa karkailee nukkuessa. Googlasin ja kyselin ja selvisi, että on ko lääkkeen haittavaikutus. Annos pienenee kyllä jo maanantaina ja alkaa laskea viikoittain, mutta rimpautan vielä Lovettiin maanataina onko ok, ettei ole vakavammasta sivuvaikutuksesta kyse. Yskä on kuitenkin taas poissa. Suo siellä vetelä täällä.

No ei yskiskellä kuitenkaan ihan yksin enää. Tosimies sai pikkukaverin. Hieman ehkä Ihmisjäsentä vietiin kuin pässiä narussa, mutta lopulta mekin ymmärsimme olevamme ottamassa toista koiraa :D No oli maaperä houkutuksille altisikin, kun ei tiedä minkä verran on enää vuosia jäljellä Tosimiehen kanssa ja pentuekin oli tosi kivan tuntuinen ja kaukaista sukua Tosimiehelle. Nähdään ainakin periytyykö virkamies asenne.  On kyllä ihan ihana pentue.Meille siis muutti helatorstaina Tottakai Lupaan Olla Sun Tulimyrsky eli pikkuinen Pihku. Ihmisjäsentä jännitti, Koutsi oli paniikissa, ei oltu varauduttu mihinkään ja ikinä ei ole harkittu kahta koiraa kerralla. Pikku kiire tuli pihan aitojen tilkitsemisessä, kun raot oli tehty aikuisen koiran mukaan ja kuppien ja  lelujen esiin kaivamisessa kellarista. Onneksi kasvattajalta saatu "äitiyspaketti" oli varsin kattava. Lapsia ei luojan kiitos ole, mutta luulen saaneni aavistuksen miltä yllätysraskaus tuntuu.

Miten meillä siis menee. Yllättävän hyvin. Pikkumiehellä ei ollut alussa mitään asiaa liki Tosimiestä. Ärähdys tuli samantien. Jos ymmärsi pysyä loitolla sai olla rauhassa. Tosimies oli kyllä sitä mieltä, että kaupoissa on 14vrk palautusoikeus.

Ensikohtaaminen oli asialinjalla

Onneksi on fiksu pentu. Pitää kohteliaan välimatkan ja esittää leikkikutsuja turva matkan päästä. Hallitsee myös suosioon hivuttautumis taktiikan.
Nyt parin päivän aikana on saatu pehmennettyä äksyä vanhaa herraa sen verran, että vierellä saa jo juosta. Häntään saa hipaista, törmätäkkin saa, kun teeskentelee, että se oli vahinko, mutta nenän eteeen ei kannata jäädä lällättämään. Napakasti pölähtää  kuri kohdilleen. Kaksin ovat olleeet kotosalla ja pikku mies jopa kokonaan yksikseenkin pieniä aikoja. Hyvin on mennyt.  Ihmisjäsen nyt sitten luuttuilee seuraavat kuukaudet. Mattoja pestään koneessa, kun kaikkia en viitsi ottaa pois, että on tukevampi alusta vanhus osaston jalan alla. Remmi kävelyt on menneet hyvin ja irtikin on pihalla saanut touhuta. Tänään käytiin metsä lenkillä ja hyvin pysyi matkassa sielläkin irti. Purnun koira kaverit on vähän pelottavia, kun ovat niin isoja, mutta uteliaisuus tuntuu vievän voiton siinäkin.


No nautitaan tästä, koska muistan kyllä, ettei ihan kaikki mene näin helposti. Luulen että teemaviikot tulee vielä ja mielikuvitusta joutuu käyttämään ongelmien ratkaisuun. Nyt näyttää kuitenkin hyvältä ja kun saadaan vielä Tosimies kuntoon niin ei käy aika pitkäksi. Aloitettiin jo kynsien leikkuu. Puolet ensin ja puolet seuraavana päivänä.  Hieman olisi ollut nuorella miehellä muuta menoa, mutta ihmisjäsenellä oli aikaa. Täytyy nyt kun tilanne ei ole enää noiden kahden kohdalla niin räjähdysherkkä alkaa totuttamaan kakaraa käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin ja ruveta järkkäämään vähän aivo niksulaakin.Kommentit

 1. Mä oon niin onnellinen tästä teidän yllätysraskaudesta!
  Ihanaa ja onnea!

  VastaaPoista
 2. Kasvattajan painostuksesta oli ihan pakko ottaa pentu.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Onnitteluista ja Seijalle kiitos hauskasta pennusta jolla on piraijan hampaat :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit