Vauva.fi vs Toko palsta

Ihmisjäsen huvittui lukiessaan TOKO palstaa facessa. Se alkaa pelottavasti muistuttaa Vauva.fi sivustoa. Ensin siellä vatkattiin puoli vuotta uusista Toko säännöistä ja suoritus ohjeista ja siitä mikä on sääntö ja mikä on suoritus ohje. Osa porukkaa tuntui tietävän mikä muuttuu, mutta ei voinut kertoa. Sen osasivat kuitenkin sanoa, ettei paljon muutu. Suoritus ohjeiden voimaan tuloa arvuuteltiin kunnes selvisi, että tulevat voimaan syyskuussa. Ei kuulemma muutu niin paljoa, ettei tyhmempikin koirakko ehtisi siihen mennessä opetella. Helppo nakki. 

Sitten tuli Corona ja SM toko kokeet siirrettiin syksyyn. Ne ehkä käytäisiinkin sitten vanhoilla ohjeilla vaikka tulisivatkin Syyskuussa. Ihmisjäsentä alkoi ärsyttää. Miksi SM -kokeet käytäisiin vanhoilla ohjeilla vaikka uudet ohjeet olisivat jo voimassa. Voiko harrastajia kohdella eriarvoisesti. Eikö SM-tason koirakot pystykkään omaksumaan uusia juttuja kesän aikana niinkuin tavis harrastajien pitäisi. Alkoi ohuesti vituttaa.

Ihan kuin Tokoon olisi 4 kilpa luokan sijaan muodostumassa vielä luokkajako tavikset ja eliitti. Ei siinä mitään huippu koirakoita on aina hienoa katsoa, mutta kyllä kaikilla pitäisi olla yhtäläinen tieto tulossa olevista muutoksista, ajankohdasta ja yhtäläiset säännöt. Muutoin harrastajat ovat ihan eriarvoisessa asemassa. No lopulta asia ratkesi niin, että hupsista säännöt astuvat voimaan vasta vuoden alusta. Sattuipas.

Eli se mitä kenttä alun perinkin toivoi, mikä oli ihan mahdotonta vielä keväällä, kun vedottiin kansainvälisiin sääntöihin, FCI:hin, Rymättylän seurakuntanuoriin ja Suomen hallitukseen. Seurauksena oli vaan se, että keväällä Toko-kokeet olivat täynnä. Nyt kun ohjeiden voimaantuloa on lykätty niin syksynkin kokeet on täynnä, jos niitä nyt Coronan jyllätessä edes pystytään järjestämäään. Todella ärsyttävää vatkaamista. Mutta jospa ne suoritus ohjeet sitten olisivat kunnossa ensi vuonna. Nythän ne on vedetty pois pientä virheiden viilailua varten :D

No me ei luultavasti enää kisata vanhoilla eikä uusilla säännöillä, mutta ihan mielenkiinnosta aiotaan omaksi huviksemme näitä uusiakin juttuja kokeilla vanhus osaston kanssa. Samalla labraillaan miten sen tyhjään lähetyksen ihan oikeasti saisi fiksusti opetettua. Eikä tuo keski kapulan nouto ainakaan meidän rekulle mikään helppo juttu ollut, kun tähän asti sitä ei ole missään nimessä saanut ottaa.

Toiseksi ihmisjäsentä huvittaa kaiken kotoilu hypetyksen jälkeen se ahdistus mikä osan porukkaa on vallannut, kun pitää ihan oikeasti kotoilla. Ei oikeesti pää hajoa, eikä seinät kaadu päälle muutamassa viikossa kotona. Jos puolison kanssa yhdessä olo tuntuu kamalalta niin on valinnut alun perinkin väärän puolison ja siitä voi syyttää vaan itseään. Ei tarvitse ihmisen pitää skype kahvituntia työkavereiden kanssa vaikka kivoja ovatkin. Ihminen voi juoda aamukahvinsa ihan ilman ahdistusta ihan itsensä kanssa. Ne kersat, joita ei pää kestä samassa asunnossa ovat ihan oman kasvatuksen tulos. Onnea. Eikä mitään hätää, jos jollain käy aika pitkäksi ja kaipaa kunnon viihdettä niin ainahan on Vauva.fi ja TOKO palsta. Muutama kuukausi enää, kyllä tämä tästä :D



Kommentit

  1. Tuo viimeinen kappale, ihan justiinsa noin!

    VastaaPoista
  2. Toi viimeinen kappale on kyllä PARAS!
    Kiitos taas tästä viihdykkeestä sydänsydänsydän

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit