Etäpilkintää Coronan varjossa

Ei mahduttu yhteenkään Tokoon mihin yritettiin. No lopulta ei sitten kukaan päässyt. Mutta kisaamaan päästiin kuitenkin. Perinteiset pilkkikisat toteutui Koronoista huolimatta. Viikonlopuksi huristeltiin Outokumpuun Saunajärvelle. Huomasi kyllä jo matkalla, että liikennettä oli vähän ja huoltamoilla tilaa.

Joukkueet olivat kuitenkin iskussa ja uusiakin joukkueita oli paikalla. Outokummun Onnenonkijoille kiitos loistavasta kisapaikasta ja Kallion Katupilkille upeista järjestelyistä ja palkinnoista. Ne kalat ois olleet ihan kiva lisä, mutta kalakeitto oli herkullista.

Jäällä kävi aivan hitonmoinen tuuli ja jää oli kuin peili. Tosimies ei suostunut tulemaan jäälle päin kuin pienen matkaa ja piti vahtia siitä pysytellen tarkasti vähänkin karkemmalla pinnalla. Siitä huomasi nyt ensi kerran, ettei vanhan lihaksisto enää selviä ääriolosuhteissa. Vaikeaa oli ihmisjäsenelläkin, kun jahtasi tuulen mukana viilettävää pilkki jakkaraa.


Mutta aurinkoa riitti.

Avaavana kisan oli bingo, koska joukkueissa alkoi olla enemmän eläkeläisiä kuin työikäisiä. Ihmisjäsen toimi bingoemäntänä pelailun ohessa. Tuli ihan nuoruus mieleen kun Mikkelin Viitos Bingossa 80-luvulla olin uhkapelien ytimessä. Bingo kone jäi viihdyttämään Outokummun nuoriso-osastoa pitkinä mökki viikonloppuina.


Olihan se aikamoinen roadtrippi 6-7 tuntia eestaas useamman pysähdyksen taktiikalla, mutta sauna, tähtikirkas yö ja hyvä seura olivat sen arvoisia. Koutsista oli kiva päästä reissuun pitkästä aikaa ja varsin hyvin meni selänkin kanssa. 

Työnantaja ilmoitti perjantaina, ettei halua meitä nähdä työpaikalla kahteen viikkoon  ja koko suunnittelu osasto passitettiin etätöihin Koronan takia. Ihmisjäsen ei ole ikinä ymmärtänyt etätöitä. Ei pitäisi viedä töitä kotiin. Ihan kuin koti menisi pilalle, kun työt ovat hiipineet olohuoneen nurkkaan. Pieneltä näytöltä hommia nakerrellessa alkoi toivoa että Korona painuisi hittoon. No ehkä niihin etäilyihin tottuu tai sitten ei, mutta näin yhden päivän pakerrettuani voisin sanoa, ettei ole minun juttuni. Työstä etääntyminen taas olisi ihan kivaa. Tosimies oli innoissaan. Oli vierihoidossa lähes koko päivän. Yritin mennä nojatuoliin pehmoiselle kun perse puutui perus tuolissa, mutta hukuin töiden sijasta pyrriin. Niinpä palasimme pöydän ääreen ja IT- tukeni hoiteli hommia lattian pinnasta. 


Sen verran rankka oli viikonlopun reissu, että lenkillä kävi ilmi, että etätyöläis apulainen on nyt todella väsy. Sellaista himmailua lenkillä ei ole nähty pitkään aikaan. Niinpä jätimme halliharkat väliin ja nyt näyttää siltä, että hallitus peruu meidän halleilun kokonaan. Ei kuitenkaan hätää, nyt alkaa jo ulkonakin nähdä. 
Kommentit

Suositut tekstit