Joulupuuhia ja askartelua


Tosimies sai viikolla Joululahjan etukäteen, kun koutsi löytyi kuin löytyikin lopulta repsikan paikalta, kun tulin Se Raadolla kotiin. Voi sitä onnea. Hieman joudutaan alkuuun rajoittamaaan Tosimiehen elämää, kun en halua että ukkeli rymistelee Koutsin leikatun selän yli sänkyyn.No henkinen estehän tuo taitaa enempi olla, kun siitä hypätään tarvittaessa aamuyön tunteina kepoisesti yli.

Toipilas Tosimies saa tikit pois maanantaina. Toista toipilasta väännetään vielä sängystä ylös. Kävely sujuu, mutta pitkältään nousu on vaikeaa edelleen. Hieman on lenkit lyhentyneet toipilaiden kanssa. Tosimiehellä oli kivasti lenkki mieltä ja energiaa, mutta sitten alkoi sade. Lisäksi Koutsin ja Ihmisjäsenen pakerruksen seuraaminen näyttää vievän voimia. Enää ei saa vanhus koira nukkua 8h rauhassa päivisin. Sen huomaa.

Ihmisjäsen kuitenkin panosti sisä aktivointiin, ettei ihan tylsäksi käy koiruuden elämä, kun täytyy enempi keskittyä Koutsin toipumiseen.

Hankinta 1 oli samalla Tosimiehen joululahja ennakko. Aktivointi matto jonka röpelöitten sisään piilotetaan namuja.  On aika hauska. Tosimies ei ole mikään maailman paras nenällä etsijä, joten aika kuluu ihan mukavasti.Hankinta 2 olikin paljon halvempi. Semmoinen tein itse ja säästin juttu. Eli jos ei halua tuhlata kaikkia rahojaan kalliisiin aktivointi leluihin, niin tässä tämmöinen köyhän miehen versio...

Osta sählypallo tai kaksi. Hinta on noi 90 centtiä kpl, joten konkurssi ei tule näiden hankinnasta.

Koverra puukolla yhtä reikää hieman suuremmaksi. Ihan perinteinen puukko on paras, ihmisjäsenellä oli nyt surkeampi teräase käytössä.  

Reiän koko kannattaa miettiä käytetyn namin mukaan ja jos hankki useamman pallon voi tehdä erikokoisille herkuille oman pallon.Kun reikä on sopivan kokoinen täytä pallo nameilla ja anna koiran pyöriteltäväksi. Aika kuluu mukavasti nameja jahdatessa ja sillointällöin aina palkkakin tipahtaa.Alussa kannattaa reikä tehdä niin suureksi tai namit pilppoa niin pieniksi, että namit tulevat suht helposti, jotta koira oppii että pyörittäminen on kannattavampaa kuin pureskelu.

VAROITUS: Valvo aina leikkiä, ettei koira yritä purra ja syödä koko palloa. Siitä ei ruuansulatus tykkää. Eli ota pallo aina pois leikin loputtua ja valvo leikkiä. Itse alussa ihan kielsin pureskelu yrityksistä ja äkkiä hoksasi, että pitää pyörittää. Nykyään ei edes yritä purra, kun on palkitsevampaa pyörittää.

Kommentit

  1. Meillä oli Bullmastiffilla tollanen aktivointipallo aikanaan, sellanen ISO. Tartti poistaa käytöstä, kun se alkoi lentelemään sen verran reippaasti ja korkealle :O

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit