"Se ei oo koskaan, et mä koitan, mä koitan, vaan jos sä tarviit jotain, niin mä hoidan, mä hoidan..." (Cheek)


Kesä meni pohdiskellessa onko Tosimies kunnossa, kun lenkit lyhentyi ja lenkkikaveri muuttui perässä vedettäväksi Muuli malliksi. Ainut missä virtapiikki vielä pomppasi oli Toko harkat. Koko lämpimän syksyn olen odottanut vain kylmää ja pakkasta nähdäkseni tokeneeko Tosimies  ennalleen vai onko vanhuus tullut jo jäädäkseen. Elimäen koira kerhon Toko-kisoihin ilmoittauduin ja juuri sopivasti yöpakkaset tulivat. Ihmisjäsen kaivoi viikolla pipon esiin. Harkoissa oli reippaampi pyrri ja pari lähes normi vauhtista lenkkiäkin saatiin.

Liekö katseltu liikaa Vain Elämää sarjaa perjantaisin, kun tänään kisapäivänä Tosimiehellä oli Cheekimäinen asenne "Mä hoidan, mä hoidan, elä sie Ihminen huutele turhia!"

Nyt voi ihmisjäsen lakata murehtimasta vanhuutta ja sairautta. Ei ollut Tosimies köyhä eikä kipeä. Energiaa oli niin, että mopokin lähti vähän käsistä. Paikalla istuminen meni hyvin, mutta sen verran täpinöissään oli, että kun paikalla makuusta kutsuttiin luokse ja naapurilla oli sama iloinen falsetti kuin Ihmisjäsenellä, niin sieltähän se Tosimieskin pomppasi pystyyn. Tajusi kyllä heti, etten se ollut minä vaan Pirkka, mutta se oli myöhäistä. Muutoin meni ihan kivasti. Tai no :D


Lemppariliikkeissä lähti mopo käsistä. Ruudun tyhjään lähettämisessä otti perinteisen linjan vasemmalle vinoon. Noudatti napakasti pysähdys käskyä ja ohjautui hienosti uudelleen ympyrään.
Mutta sitten ruutuun lähetyksessä oli hiekkakentällä tumman siniset nurkka kartiot ( ei oo ikinä harjoiteltu kuin keltaisia ja oransseja) ja musta ruutu nauha. Ei hahmotettu sitä ruuduksi ollenkaan. 

Tosimies keskitti katseensa keltaiseen kartioon samalla linjalla ruudun kanssa ja pinkaisi innolla sinne. Kun oli posottanut ruudun kanssa samaan linjaan pysäytin ja ohjasin uudelleen ruutuun. Nyt maltettiin luottaa jo minunkin arvostelukykyyni siitä, missä se ruutu on ja nätisti meni sinne. Homma hoidossa :D Nyt oli todellakin Ruutuun Ohjaus! 

Sitten ruudusta luoksetulo. Kun vaan on liikaa intoa niin meni vähän pitkäksi tuo sivulle juoksu, mutta korjasi sitten nätisti viereen U-käännöksellä. Ihmisjäsenellä ei ole varaa arvostella koska teki motarilla Uukkarin kun oli intona menossa Kotkaan vaikka piti mennä Elimäelle.

Ohjattussa noudossa ihmisjäsen oli ihan statistin roolissa. Yli-innokas pyrriäinen oli päättänyt hakea oikean, vaikka arpa ja ihmisjäsen yritti sanoa ihan selkeästi, että vasen. Kun oikeaa ei saanut hakea yritettiin keskimmäistä. Kun sekään ei kelleen kelvannut tuotiin lopulta vasen. Taidettiin saada 5 armosta, kun tuomariakin hymyilytti ja sanoi, että Tosimies teki kyllä kaikkensa saadakseen nollan, mutta, kun malttoi kuitenkin loput ohjauskäskyt kuunnella tarkasti niin 5 hyvästä ohjautuvuudesta.

Tunnari mikä harkoissa on mennyt hyvin ei mennyt kisoissa. Helvetillisen innon ja tutkimisen ja hyörimisen jälkeen Tosimies varmisteli itsensäkin sekaisin ja toi ihan väärän. Nolla. Mutta mitäs näistä Kaanaan häistä Jerikossa on huomenna jortsut. 

Mutta mikä parasta eri liikeet meni nollille kuin viimeksi. Hyppykiertohässäkkähärdelli oli loistava. Se nollattiin viimeksi. Ja ihan super ylpeä meidän kaukoista. Eka 9. Nousi ekoilla. Reippasti. Liikumatta paikoiltaan. Ihan super hyvä. Meidän ongelmaliike. 

Parasta koko reissussa oli kaiken yli-innokkaan sähläämisen jälkeen se,että monen kuukauden vetämättömyys johtui vaan Tosimiehen alhaisesta hellerajasta ja minulla on terve ja innokas pyrriäinen kisakoiraksi näillä näkymillä toivottavasti vielä uusillakin säännöillä. 

Taidettiin saada vähän armo pisteitä iloisesta pöhköilystä, mutta oli kyllä kivat kisat. Liikkeenohjaaja oli rauhallinen ja selkeä ja homma eteni. Nimeä en muista, mutta kiitos hyvästä liikkuroinnista. Berghäll on kaaoksen keskelläkin ihanan kannustava tuomari ja löytää aina jotain hyvää sanottavaa sieltä koirakon toilailuista. Puffassa oli hyvää kahvia ja nyt löytyi kyllä Toko historiamme parhaat Mokkapalat. Kisapaikalla oli tosi kiva ja rento fiilinki. Kiitos Elimäen koirakerho huippu kivoista kisoista, tullaan toistekkin sähläämään. Kakkos tuloskaan ei harmita kuin vähän, kun olen niin iloinen into pyrrin paluusta.

Lisäksi meiän seuran Päivi ja Turo ja Tanja ja Nuppu nappasi kisoista komeat ykköset. Hyvä tytöt ja Turo.Niin ja päästiinhän me palkinnoille, kun oltiin ainoat luokamme osallistujat. Varma voitto :D


Palkinnon ilme kuvastaa hyvin päivän vauhdikasta tunnelmaa 

Nyt innolla talveen ja pysytään kunnossa. Ihmisjäsenen ja Tosimiehen kuntokuurin väliaikatiedote: Ihmisjäsenen paino ei ole inahtanutkaan, mutta Tosimies on laihtunut kilon. Kuntokuuri jatkuu, kun vanhuus ei vielä sitten saanutkaan meistä niskalenkkiä. 

Kannatti ahertaa...Kommentit

  1. Mahtavaa, että Tosimies on palannut omaksi innokkaaksi itsekseen! Viileiden kelien lisäksi keventynyt elopaino voi tuoda lisää virtaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit