Pakkolomaa vesisateessa, tähän on totuttuLoma on levon aikaa ja kun muuten ei malttaisi, niin tällä kertaa sää on pitänyt Itä-Suomessa huolen, ettei rasitusvammoja tule. Siinä hetkessä minkä ehtii sadekuurojen välissä rouhia, ei ehdi paljon vammautua. Ehtii kyllä lentää perseelleen ja testata onko osteoporoosia. Ei ole. Ehdin myös uuvuttaa Tosimiehen vaikka hellettä ei tällä kolkalla 10-15 astetta  enempää ollutkaan. Parit pyörä ja metsälenkit sekä ihmisjäsenten sinkoilu pitkin tonttia ovat ottaneet veronsa. Vierastakin piti vielä vahtia ja petoihin varautua. Tosin ainoat pedot tällä reissulla ovat olleet siili ja vaskitsa.

Vahditaan sadetta

Nähty aurinko

Petotutka tarkkana


Päivystyspiste

Sadepäivät ajoivat ihmisjäsenen ja kesävieraan, jopa museoon... Nymanin Apteekki museo Tohmajärvellä, käymisen arvoinen paikka. Alueella on myös useita muita vanhojen aikojen näyttelyjä ja esineistöä. Samalla lipulla saa käydä koko kesän ja alueella kahvio ja myymälä. Leivonnaiset ei ole sitten mitään puolivalmisteista paistettuja vaan ihan taivaallisia. Eikä se Irish Bailey jädekään paskempaa ollut.

Lämmitin made by ArabiaNo niin tämä nyt ohjenuoraksi

Hevosen suo kengät

Jalustimia

Herrasväen kattauksia...kun isänmaallisuuden piti näkyä kahvikalustossakin :)


Peltirasia intoilijana nämä oli ihan huiput...
Ja koulumuseossakin käytiin Kaurilan kylätalolla. Kesävieras saa epäkulttuurisen metsässä pyörijänkin sivistyksen pariin. Tässä pari kuvaa Kaurilan koulumuseosta. Ihania vanhoja koulutavaroita aidossa vanhassa koululuokassa ja toisessa salissa kattava esitys Itärajan sotahistoriasta ja tietysti aivan ihana kahvio ja uunituoreet leivonnaiset, joita voi ostaa mukaankin. Joten jos ei kulttuuri kiinnosta voi aina kahvitella.
Pulla pojat menossa innolla kotia kohti

Pulla motivaatiota...nyt on kiire...
 

Kesävieras koulunpenkillä

Lopulta tuli aurinkokin esiin.

Tosimies on raahattu lenkille  satoi tai paistoi...halusi tai ei... 

Jonkun mielestä jopa 13 astetta vaatii viilennystä


Ja maisemien puolesta mikäs on lenkkeillessä, sadekuurojen välissä, aikana ja jälkeen...

Vaikka karhunjäljet olikin viikkoa aiemmin nähty ei nalle enää ollut maisemissa, koska  Purnu suostui lähtemään metsään...ois kyllä ollut ihmisjäsenestä hienoa. Hieman kade siskollej Hannulle, kun ehtivät jäljet nähdä.


Hirvi vai ei? Mitä hiton rotua nämä ovat?

Tällä hetkellä Tosimies on aika väsyksissä ja vahtii meidän, joka askelta. Ensi viikolla päästään kaikki kotiin, mutta pitihän sitä jotain puuhata lomallakin.Koutsi rakensi saunaan lisäportaan, kun ei tämmöiset Itä-Suomalaiset persjalkaset päässeet lauteilta kuin hyppäämällä.


Polttopuita ja varastojen järjestelyä ja oksien hakkerointia.Välissä on otettu ilo irti ja grillattu sateessa ja paisteessa ja kehitelty kesävieraan kanssa de luxe versio siskon Itä-Suoni sangriasta (=jaffa ja punaviini) lakoilla ja mansikoilla.Kesä se on sade kesäkin :)

Kommentit

Suositut tekstit