Koutsin sanoin...Hyvin meni kolme osallistujaa ja tulitte neljänneksi :D

Kovolan kisat on nyt käyty ja sää kyllä suosi. 18 asteen helle ja vesisade jäi tulematta, joten aivan täydellinen kisa sää olisi ollut mutta...siihen se suosiminen loppuikin.

Ihmisjäsen onnistui viikolla terassin purku hommissa jumittamaan selkänsä. Hieman harkitsin koutsin Sirdaluddien lainaamista, mutta kun töissä on huumetestit niin en uskaltanut. Ei olisi oma resepti ja siinähän selittäisin kuin Martti Vainio aikanaan, että kaverin kolmionappeja tässä vaan oon nappailut viikonloppuna, ei  minulla mitään nappi ongelmaa ole. Niinpä kun kisa-aamuna oli hieman liikunta esteitä nappasin koutsilta kaksi 600 Buranaa. Ei juuri tehonnut, mutta kisa paikalle päästyä kävely auttoi ja vetryi riittävästi ihmisjäsenkin.

Tosimies oli taas innoissaan, kun pääsi koira tapahtumaan. Rapsututti itseään kaikilla, jotka vaan jaksoi rapsuttaa. Ihanan hyväntuulinen höppänä.

Avo luokka oli ennen meitä ja siinä kaksi koiraa luultavasti. Yhden vaan näin palkintojen jaossa, joten en tiedä oliko toinen perunut. Joka tapauksessa olin koutsille sanonut että ollaan ajoissa kotona, kun meidän luokassa on vaan kolme. No ei oltu.

Kisa alkoi etuajassa, kun paikallaolot oli viimeisenä ja yksi kilpailijoista myöhässä. Meillä oli lähtönumero 3, mutta sitten oltiinkin ekat kehään menijät. Eka liike oli hyppykiertohässäkkähärdelli ja lähtö heti sisään meno kohdasta. Tosimies ei tainnut edes tajuta, että ollaan jo kehässä ja homma alkaa, kun oli niin paljon katseltavaa kun kaikki  6 pyörittiin siinä toimitsija teltan tuntumassa. Yritin kyllä sanoa vihje sanaa kierretään mutta miekkosen pää pyöri kuin hedelmäpeli sinne tänne innosta. Liike alkoi ja Tosimiehellä ei ollut hajuakaan, että kartio on jossain. Käskystä lähti suoraan kohti hyppy estettä. Tuomari huusi takaisin, kun oli unohtunut viedä kapulat. Saatiin toinen mahdollisuus, mutta intoa puhkuva Tosimies ei kuuleviin korviinsa ottanut minun Kierretään vihjettäni vielä sittenkään ja hypätä roiskautti liikkeen heti nollille :) Ihan innokas ja hieno hyppy. Tajusi jotenkin, ettei mennyt ihan kuin Strömssöössä, kun kutsuin luokse. Jottei menisi virheestä lukkoon niin kehaisin nopeasti, että ihan hieno hyppy eikä haittaa jos tuli vähän väärään paikkaan. Sattuuhan noita. Sain iloisen koiran takaisin. 0p Sössimistilasto ihmisjäsen-Tosimies  0-1

Seuraaminen alkoi suoraan peruuttamisella. Voin sanoa että oltiin molemmat hetki pihalla. Tosimies peruutti hyvin mutta aura muodostelmassa ja ihmisjäsen ei meinannut osata kävellä sen paremmin takaperin. Muutoin oli seuraaminen hyvä ja yksi polveen osuminen vasemmalle käännöksessä ja yksi löysä täyskäännös. 7,5 p. Siinä vaiheessa aloin aavistella pahaa. Tuomari teki huolelliset muistiinpanot, kävi liikkeen hyvät ja huonot puolet huolellisesti läpi. Mikä sinänsä on ihan kiva, mutta kun on koira joka alkaa herkästi tuumailla omiaan, jos jää liikaa aikaa niin oli täysi työ pitää kontaktia ja vireyttä yllä. Oli mielestäni ihan meidän normi seuraamista ei sösssimis pisteitä kummallekkaan.

Sitten oli ohjattu nouto. Siinä löytyi jo kartiokin ja seisominen oli kaunis ja napakka. Vasemmalle lähti hyvin ja löysi kapulankin vaikka kapuloiden vienti hetkellä ihaili pilviä ja kapulat olivat puun väriset, meille ne vaikeimmat hiekkakentällä. Pureskelusta joka oli vähäisempää kuin meillä normaalisti lähti pisteitä reilusti ja ihmisjäsen ei muistanut jäädä pitelemään kapulaa käsissään vaan laski kapula käden suoraksi. Käsiohjaus. 7,5 p. Sössimis tilasto 1-1. Ihmisen typerä virhe. Tuomari kävi taas yksityiskohtaisesti liike suorituksen läpi. Mukava tuomari ja hyviä huomiota. Tuli tasapuolisesti hyvät ja huonot puolet.

Kaukokäskyt meni hyvin. Se meille niin vaikea istumaan nousu ekana ja ihanaa Tosimies nousi ekalla. Olin niin onnellinen. Loputkin meni hyvin. Hieman siirtymistä eteenpäin ja lähtö makuu aavistuksen vino 6p. Ihan ansion mukaan. Kumpikaan ei sössinyt. Hyvä me.

Sitten olikin tauon paikka. Loput kaksi koiraa teki alkuosan liikkeet. En lähtenyt mihinkään kun jotenkin ajattelin, että menee nopeasti. Ei mennyt. Olisi keretty käydä puffassa, autolla ja Esson baarissa kaljalla. Yhtä perusteellisesti perusteli suoritukset ja pisteet kaikille. Aloin tuntea sääliä toimihenkilöitä kohtaan. Tällä vauhdilla olisivat siellä vielä yölläkin otsalamput päässä.

Sitten säädettiin tuomarin johdolla kehää seuraavia liikkeitä varten.  Luoksetulolla aloitettiin ja Tosimies oli sitä mieltä, että kun ei muillakaan ole kiire niin ehtii ravaamallakin. Ravasi tasaisella tappavan rauhallisella vauhdilla molemmat pätkät. Seisomaan pysähdys onnistui toisin kuin viimeksi, mutta maahan menoon vaati kaksi käskyä. Tätä täytyy nyt hieman kesällä harkata lisää. 6,5p ja tuomarin pitkät jorinat :D

Ruudussa sain Tosimiehelle vihjeen perille, että eteen meno seuraavana. Uskalsin sanoa vihjeen kun ei ollut vaaraa ruutuun lukkiutumisesta, kun ei ollut  huomannut sitä vielä. Lähti hyvin ekasta eteen käskystä mutta pikkuisen veti vasempaan ja metrin sen kirotun ympyrän ulkopuolelle. Pysäytin ja päätin pelata upporikasta ja rutiköyhää ja kokeilla ohjata ympyrään. Tätähän on kerran kokeiltu ei koskaan harjoiteltu. Näytin pokkana käsimerkin oikeaan ja sanoin Eteen. Lähti oikeaan ja huusin samantien Odo. Pysähtyi ympyrään nätisti. Bingo. Siten käsimerkki vasempaan ja ruutua kohti. Hieman varoen pari ekaa loikkaa kun oli ensin ohjattu ihan toiseen suuntaan, mutta sitten bongasi ruudun ja sinne kuin telkkä pönttöön. Vau olin niin ylpeä Tosimiehestä. Tuomarilta 8,5 pistettä ja selostukset. Minulta 20p ja pusu siis Tosimiehelle.

Z sössi ihmisjäsen aivan täysin. Tosimies teki kaikki liikkeet, mutta ihmisjäsen sai jonkun aivopierun ja kääntyi keskiosan kartiolta ihan väärään suuntaa. Siinä sitten ihmettelin, että kuka helvetin ketku pihisti kartion, tajusin, kirosin ääneen V ja P sanat ja tein kolmoissalkovia muistuttavan piruetin ja otin uuden suunnan. Tosimiehen kunniaksi on sanottava, että upeasti pysyi meikäläisen kiemuroissa mukana. Ehkä aloitetaan ensi syksynä koira tanssi tämän piruetin innoittamina. Ei arvostettu meikäläisen kiemuroita lainkaan :D Harva pystyy moiseen selkä jumin kanssa :D 7 p. Sössimis tilasto 2-1. Tuomari muisti puheenvuorossaan kehua nopeaa paikkaustani ei ilmeisesti kuullut kiroiluani sillä olisi varmaan lähtenyt lisä käskystä pisteitä.

Tunnistus nouto meni hienosti. Ei mitään arpomista vaan oma hampaisiin ja luokse.Harjoittelu on auttanut. Pureskelua oli tässäkin, mutta vähän. Pari hampaan painumaa 7,5 p. Ihan ansiota lähti noista pureskeluista pisteet. Täytyy ottaa kesä harkkoihin tuo puremisen vähentely ihan turhia piste menetyksiä. Sitä jaksaa tehdä helteelläkin. Tuomarin tarinoinnit perään.

Sitten helvetin pitkä tauko, mikä meni rattoisasti  kisa tuttujen  kanssa tarinoidessa ja ihmetellessä lännen hitainta mutta mukavaa tuomaria. Kun muut koirakot olivat saaneet tehtävänsä loppuun oli vielä pitkä odotus ennen paikalla istumisia ja makuita. Koutsi luovutti jossain vaiheessa ja meni autoon torkkumaan :D

Paikallaolot meni hyvin ja luokse tulot. Paikalla olossa oli meikäläisen kädet väärässä paikassa housunsaumaan nähden tai jotain, joten siitä väheni pisteet 7,5 p. Täytyy nyt jatkossa katsoa missä ne meikäläisen kädet viuhtoo, ettei moisista tule turhia piste menetyksiä ja pureskelu ongelma ratkeaa kohta, kun Tosimies on niin vanha, ettei ole hampaita :D. Lopullinen sössimis tilasto Ihmisjäsenen piikkiin 3-1. Pureskelua ei laiteta Tosimiehelle, koska en ole siihen ennen tätä kevättä puuttunut, joten ei ole Tosimiehen vika. No sitä ruvetaan nyt kesä läksyinä treenaamaan.

Pois lähtiessä kehästä Tuomari joka perusteellisesta hitaudestaan huolimatta oli tosi kiva ja kannustava arvioissaan pysäytti meidät ja kysyi kohteliaasti siitä ekasta liikkeestä, että epäonnistuiko se liikkurin virheen takia. Minä vakuutin, että ei oltu alun perinkään lähdössä oikeaan suuntaan, joten nollille olis mennyt vaikka kapulat olisi muistettukin viedä. Päin vastoin saatiin toinen tilaisuus tehdä liike oikein.  Kysyi sitten voisinko sanoa saman liikkurille joka suri kisojemme pilaamista. Sanoin että ilman muuta. En tiedä uskoiko liikkuri oli niin pahoillaan, mutta tosiasia oli, että nolla ei hänestä johtunut. Tosimies oli päättänyt hypätä. Oli niin tohkeissaan alussa, ettei malttanut meikäläistä kuunnella, joten tuota ei kannata liikkurin edes miettiä. Ei ollut tuo nolla kuin suunnattoman innostuksen seuraus.

Sitäpaitsi ERIVOI on liikurin painajainen monine yksityiskohtineen ja on hienoa, että joku sitäkin hommaa jaksaa tehdä. Kaikki kunnioitus tuomareita, liikkureita ja heidän apulaisiaan kohtaan. Itse en selviäisi, kun onnistun sössimään kilpailijanakin vaikka mitä. Minusta jokaisen ERIVOI:ssa kilpailevan pitää olla varautunut, siihen että virheitä sattuu puolin ja toisin ja niitä ei jäädä turhia suremaan. Jokainen siellä kehässä yrittää tehdä parhaansa ja virheiden tekeminen kuuluu asiaan. Joten me aloitetaan kesäloma hyvillä mielin ja Tosimies on poronluunsa ansainnut ja toivottavasti kaikki muutkin voivat lähteä kisoista hyvillä mielin kotiin olipa tulos mikä tahansa.

Tuomari oli kiva ja kannustava ja saimme hyviä neuvoja ja huomiota, joihin paneutua harkoissa. Tosi hitaasti kyllä eteni kisa, kun tuomari oli niin perusteellinen. Toisaalta oli hienoa huomata, että Tosimies jaksoi kaikesta huolimatta keskittyä ja pysyi hereillä ja iloisena vaikka näin, että hieman hävisi tehot loppua kohti. Melkein kaksi tuntia kesti ERIVOI. Etuajassa alotettiin ja puoli kahdelta oli loppu. Meitä oli vain kolme. Kauhulla ajattelin, jos meitä olisi ollut 6-8. Toko lomakkeeseen olisi pitänyt keskeytys syihin, " Ohjaaja luopui" "Tuomari tai ohjaaja keskeytti" "Hylätty", lisätä kohta "Ohjaaja kuoli vanhuuteen" :DEi vain tulipahan harjoitusta tuostakin. Nyt tiedän että Tosimies jaksaa puurtaa urheasti. Alokas luokka pääsi aloittamaan tunnin myöhässä ja vesisateessa miltä me vältyttiin. Toivottavasti kaikilla tutuilla ja tuntemattomilla meni hyvin säästä ja viivästyksestä huolimatta ja järjestävän seuran jäsenet pääsivät lopulta kotiin yöksi. Niin ja saatinhan me palkintokin kun ei ollut kuin kolme koiraa :D Namuja Tosimiehelle ja söpö muumipyyhe.

Kiitokset Kouvolalaisille jälleen kerran ihanan rennoista ja kivoista kisoista ja mukavista höpinä hetkistä. Teidän kisoissa on aina mukavaa käydä. Toivottavasti saatte uuden hallin pian ja onneksi kukaan ei romahdus hetkellä ollut hallissa. Oli rauniot tosi karua katsottavaa. Kaikille oikein Hyvää kesää me jäädään nyt hyvin ansaitulle kesälomalle kilpailemisesta ja treenataan sen minkä kesä lämpötilat sallii.
Pureskelutreenit poronluulla :D


Kommentit

Suositut tekstit