"Vasara ja nauloja, koko rahalla..."

Nyt on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Tuli sopiva hetki ja saatiin vanhan talon remontti kierros viimein päätökseen. Paljon on tehty ja viimeisenä vuosia roikkunut olohuoneen ja eteisen remppakin saatiin viimein teetettyä. Pentin poika lupautui remppaamaan, koska ihmisjäsenen akilleen kantapää on maalaaminen. Se on ihan persiistä. Onnistun sotkemaan kohteen lisäksi kaiken 50 m säteellä. Haluttiin repsottavat tapetit pois ja niiden tilalle maali. Lisäksi kulahtanut parketti ja muovimatot saivat lähteä vinyylilaminaatin tieltä.  Itse paettiin pois jaloista mökille ja jätettiin remppamies urakoimaan. No autettiin sen verran että roudattiin huonekaluja vähemmäksi ja hieman ihmisjäsen osallistui tapetin raapimiseen. Mutta kun alkoi näyttää remontilta niin luikittiin pakoon...


Mökillä oli upeat säät. Seurattiin lumien sulamista ja poltettiin roskia ja risuja.


Pullukat punnertaa...

Ei ollut Ruohikkopalon vaaraa vielä

Wärtsilässäkin pyörähdettiin toiveikkaina jos muuttolintu parvet olisivat vallanneet pellon jossa joskus on satamäärin lintuja, mutta olivat muuttomiehet joko matkalla vielä tai menneet jo.

Kunnan vanha maatila. Upea!
Kotiin palattua oli koti kuin uusi...
Huhtikuun lopun kruunasi ihana pikku vieras Lyyli. 


 Nyt täytyy onnitella kasvattajaa ja onnellista omistajaa on nimittäin geenit ja pentu ajan virikkeet napsahtaneet kohdalleen. Reipas, mitään pelkäämätön, kaikelle avoin, täydellä järjellä varustettu ja sosiaalinen pentu. Aivan valloittava tapaus. Edes meidän kärttyisä vanha herra ei saanut pentua järkkymään. Tosimieshän ilmoittaa heti alkuunsa yli innokkaille pennuille kaapin paikan. Pari kipakkaa ärähdystä ja näykkyä tulee kuin apteekin hyllyltä.

Sitten kun kersat on saatu pysymän kunnioittavan välimatkan päässä niitä tarkkaillaan  ja puntaroidaan pitkään. Sitten kun pentu on riittävästi malttanut olla hyppimättä nenille Tosimies tekee aloitteen tutustumisesta. Sitten mahdutaan jo samaan tilaan. Lyyli hokasi heti kupletin juonen. Riekkui ja rellesti Tosimiehen ympärillä, mutta piti sopivan kunnioittavan välimatkan ja Tosimies oli mennyttä. Ihan riehaantui vanha herra lapsosen kanssa kirmaamaan pitkin peltoa kuin nuoret pojat ja niin Lyyli sulatti meidän kaikkien sydämet.

Seuraavana pentu saastetta pahimmillaan...

Majakka ja perävaunu

Höpöhännät on the road!


RantapäiväLyyli Mittel Rapa Spitz

Ihana pentu, ihmisjäsen ja Tosimies ovat ihan  myytyjä <3


Kommentit

Suositut tekstit