Syksyn puuhatTänä vuonna ei voi valittaa kylmien ilmojen tullessa, että ruumis ei ole tottunut kylmään. Kyllä on. Kesä oli niin kylmä, ettei syksyntuloa edes huomaa. Tuntuu niinkuin kesä vaan jatkuisi. Tosimies tosin virkistyy sitä mukaan kuin lämpötilat laskevat. On taas vauhtia käpälässä.Ystävä täyttää 50 vuotta ja suunnitteilla on keväällä Kanarian matka isommalla porukalla. No eikös tuttu koirahoitola lopettanut juuri tähän hätään. Nyt on sitten Tosimiehen ja Koutsin kanssa ajeltu pitkin maakuntaa tutustumassa uusiin hoitoloihin. Sisko lupautui hoitajaksi, jos sopivaa paikkaa ei löydy, mutta olisihan se hyvä vastaisuuden varalle löytää uusi hoitopaikka.

Viimeisintä hoitolaa etsiessämme Heikinkylän pikkuteillä tuli Stephen Kingimäinen olo. Navigaattori johdatti meitä yhä pienemmille ja pienemmille kyläteille. Sitten loppui asutus ja tuli kyltti "Yleinen tie päättyy". Navigaattori pysyi päättäväisenä ja käski jatkaa tätä tietä. Jossain vaiheessa sanoin Koutsille, ettei me tänne ainakaan voida Purnua talvella tuoda, koska tänne ei talvikelissä pääse kuin nelivedolla. Mietin mielessäni, että nyt on joku halunnut todella omaa rauhaa, kunnes tulimme uuteen risteykseen, josta lähti heinittynyt tie keskelle metsää. Siinä sitten tikun nokkaan isketyn hirvien suolakiven kohdalla Navigaattori ilmoitti iloisesti, että "Olet perillä!"

Yritin soittaa hoitopaikan pitäjälle että taidetaan pikkasen myöhästyä. Ei kenttää....  Olo oli kuin kauhuromaanissa. Ajettiin sitten takaisin päin kunnes puhelin suostui yhdistämään ja lopulta löydettiin uusin ohjein paikan päälle. Ei oltu kuulemma ensimmäisiä eksytettyjä. Paikan osoiteen tunnistaminen on kuulemma useammille navigaattoreille enempi haasteellista.

Toiset osaa suunnistaa ilman navigaattoriakin
No nyt on kaksi paikkaa katsastettu. Kumpikin maalla ja kaukana. Molemmissa todella mukavan oloinen pitäjä. Tilat on... no koiratarhamaiset. Mutta parempi sekin kuin ns. kodinomainen hoito, kun sellaisesta Tosimies karkasi 7 tielle aikoinaan törttöilemään henkensä kaupalla.

Koirille oli omat kopit ja niistä sään salliessa vapaa pääsy aidattuun ulkotarhaan. Kolme kertaa päivässä remmilenkitystä ja omat ruuat, namut ja lelut. Karua mutta asiallisen siistiä. Varattiin sitten viikon hoito keväälle. Marraskuulle otettiin  kokeeksi yön yli hoito Tallinan reissun ajaksi niin nähdään miten sujuu. Eipähän sitten ole ihan uusi ja outo paikka keväällä, kun joutuu jäämään viikoksi.

Paluumatkalla löydettiin vahingossa Pirtupolun alku, jota on etsitty pidemmän aikaa. No sekin hukattiin heti kättelyssä valtavan hakkuutyömaan takia. Täytyy koittaa löytää vielä toinen pää ennen talventuloa, jos olisi paremmin merkattu se pää. Olisi kiva kävellä reitti läpi ennen talvea. Polusta ei ole vielä karttaa saatavilla, mutta merkitty pitäisi olla.
Pirtupolun alku tai loppu. Riippuu suunnasta.

Tosimiehen jalka on kestänyt hyvin. Viikonloput on säiden puolesta suosineet ulkoilua. Viime viikonloppu oltiin kalassa. Ei kaloja mutta kahvia ja aurinkoa meren rannalla.

Melkein kaikkia kokeiltiin...

Kalassa....noo kahvilla enemmän.


Lekarnin kalliot

Käärme oli vaihtanut takin uudempaan.

Puutarhuri mänty

Onko se sitten triathlon kun menee autolla kalaan ja kävellen kotiin...

Kotimatkalla

Kirkolla jo kohta kotona

Tämä on sitä aikaa vuodesta kun me vaan metsäillään ja sienestetään ja marjastetaan.  Ja nyt oli todellinen intiaanikesä viikonloppu.

Aikas lämmin syyspäivä


"Höh ei edes makkaraleipiä mukana"

Aurinkoiset

Huilipaussi 
Helteen ryydyttämät marjastajatKahvi maistuu retkellä Koutsin kanssaMaailman paras reppu...viime kesän Itävallan reissun löytö

Muistin taas miten kivaa on olla Tosimiehen kanssa marjassa. Jos et ehdi nähdä mihin se asettuu päivystämään, et löydä tätä maastoutumisen mestaria, kuin huutamalla. Sitten se nousee kahden metrin päästä närkästyneen näköisenä, kun huudellaan turhaan :D

Väijyssä
Olen tietoinen että työpaikoilla ihmisiä ulkoistetaan, mutta minut ulkoistettiin kotitöistä. Portin asennusprojektini annettiiin kesken kaiken ulkopuoliselle. Olin kuitenkin jo kaivanut kuopat ja kaikki. Oli enää sementtiä vaille ;D ja pari pikku mittaa ja hieman hiekan lapiointia. Maalasin kuitenkin tolpat.


 No nyt joutaa sitten hyvin marjaan Tosimiehen kanssa. Ulkopuolista asennusihmettä odotellessa :D 
Kommentit

Suositut tekstit