Myrkyn lykkäs....nyt pistää vihaksi

 Kevät on tullut. Kirkas auringonpaiste saa pölyn näkyväksi ja viirapäät ulos koloistaan. Kun aurinko paistaa alkaa monesta tuntua, etteivät ne lääkärin määräämät kaksiväriset pillerit oikeasti olekkaan tarpeeseen. Turhaan kävi tohtori Tolkku vuosia lääkistä lainarahalla, kun pari tuntia liikaa aurinkoa keittiön pilleripurkin kyljestä heijastuneena riittää parantamaan kertaheitolla vajaalla käyneen päävärkin.

Auringon innoittamana nämä viirapäät sitten lähtevät lenkille taskut pullollaan Ratakilla ja ongenkoukuilla täytettyjä nakkeja. Nyt tämmöine ihmeparantunut mielenterveyskuntoutuja on pesiytynyt Loviisaankin. Rotanmyrkkyä on levitetty ja moni viaton luontokappale on kokenut tuskallisen kuoleman ihan ilman omaa syytään.

Vihaksi pistää moinen. Kiinni eivät jää, mutta ehkä jonain päivänä osuu semmoinen kohdalle vaikka vahingossa. Saattaapi olla, että silloin syyllistyy rauhallisempikin ihminen väkivaltarikokseen. Syytteenhän siitä saa, mutta uskon että saattaa olla sen arvoista ja ainahan tyypin voi raiskata lopuksi niin ei siitä sitten saa Suomessa mitään tuomiota. Semmoinen on tämä meidän oikeusjärjestelmä puolin ja toisin. Onnistunut.

No näiden kanssa on vaan elettävä ja koitettava olla tarkkana. Tehtävä metsälenkkejä ja pidettävä silmät auki lenkillä. Eiköhän ne kesään mennessä ole taas ohjattu hoitoon omaisten tai viranomaisten toimesta. Siellä ne pillerit taas otetaan päivittäiseen ruokavalioon ja jäädään odottaman seuraavaa omalääkintä tuokiota. Kyllä on ikävä vanhoja kunnon suljettuja osastoja ilman vapaa kävely oikeuksia.

No hulluus on uusiutuva luonnononvara, joten ei auta jäädä murehtimaan moista. Nautitaan keväästä ja pidetään silmät auki. Toivotaan, että moisten myrkkyjen myynti menee pian luvanvaraiseksi. Vain ammatti käyttöönhän tuommoiset myrkyt kuuluu.


Kommentit

Suositut tekstit