Nythän mä sen hokasin tästä tulee erilainen kesä...


Tänään harmaassa loskassa tarpoessa tajusin äkkiä, että vajaan kolmen viikon päästä on Pääsiäinen ja mökki kauden virallinen avaus. Tästä tuleekin erilainen mökki kausi. Meillä ei ole mitään pakollista tehtävää, jolla olisi  aikataulu. Ensi kesän lomalla käymme Alpeilla korkean paikan leirillä. Sen jälkeen mökkeilemme, emmekä rakenna mitään.

Viime loma meni sitä hemmetin hirsi baja-majaa rakentaessa. Jossain vaiheessa tajusimme, että jos tätä ei urakoida nyt lomalla niin ei tule huussiakaan. Sitten teimmekin 12 tunnin työ loma päiviä ja niiden päätteeksi lenkitin vielä jo Hyvät Yöt toivotelleen Tosi Miehen hätäisesti. Onneksi oli kylmä kesä, raataminen lämpimikseen tuntui ihan hyvältä vaihtoehdolta.
Hirsi Baja-Maja tekeillä 2015
Tänä kesänä nautimme mökkeilystä ja viime kesän uurastuksen tuloksista koko porukalla. On huussi, aitta ja saunan terassi. Pihapiiriä on raivattu ja karttoja on tutkittu ahkerasti ja pari pikku tukimus matkaakin mökki maastoon on päätetty. Lemin suo on kohde numero yksi, koska syksyllä sieltä saattaa löytyä karpaloita pakkaseen.

Tosi Mies tulee hämmästymään, kun pääsee lenkille jo päivän valossa. Jos joku tupsahtaa yllätys kylään, niin voin tyynenä istuskella kuistilla jorisemassa joutavia. En pälyile kelloa ja pimenevää iltaa salaa, miettien miten urakka taas kusee. Vietämme laiskan kesän pieniä juttuja puuhastellen. Jos viimein saisin hyödynnettyä ympäröivät maastotkin jälki harkkoihin. Ensi kesänä löydän itsestäni pienen mökkeilijän.

Toko treenitkin on menneet nyt pari kertaa tosi hyvin. Ohjattu nouto alkoi viime harkoissa sujua ja toivon, että Purnun päässä olisi se ratas napsahtanut paikalleen. Peruutustakin meni kymmenen askelta jo hienosti. Hienosti ja hienosti...pysyi mukana, meni perse edeltä eikä ihan vinossa. Kelpaa meille saa kelvata tuomarillekkin. Vaikea vaatia koiralta hyvää peruuttamista, kun itse peruutan kuin jalka puoli rapu. Parantelemme sitä sitten ajan kanssa.

Pullukat punnertaa projektissamme on puntaroitu enempi menttaalipuolta, mutta nyt on käyty jo pari kertaa lenkillä ja puntarissa. Jospa ne lukemat lähtisi tästä laskuun ja päästään vielä kesäkuntoon. Mitäänhän ei jätetä viimetinkaan. Onhan tässä vielä 3 kk jäljellä.


Kisoihin menemme heti kun kaikki liikkeet on suurin piirtein hanskassa. Täytyy päästä kokeilemaan kisa tilanne, että ymmärtää mitä olisi pitänyt treenata toisin. Ilmoittautuminenkin on jotenkin muuttunut... tieto koneelle tai jotain. Täytyy selvitellä.

 Olisikin hyvä, jos pikku hiljaa päästäisiin tuosta mummon aikaisesta puhelin rallista kisoihin ilmoittautuessa. On jotenkin niin viime vuosi sadalta. Toisaalta jokainen Toko kisailija pärjää hyvin vanhana yrittäessään päästä terveyskeskuksen ensineuvoon läpi. Harjoitus on tehnyt mestarin, luurikäsi ei hyydy.

Kaikki sairaalaan kuulumattomat on saatu pois sairaalasta ja lähes terveeksi  ja yksi hoito paikan tarvitseva on semmoisen saanut, joten asioilla on taipumuksena järjestyä lopulta.

Vain aurinko puuttui täydellisestä kevätpäivästä

Kommentit

Suositut tekstit