Iloa ja surua, elämän sekametelisoppa...

Loma alkoi ja poiketen minun perinteisistä ilmoistani aurinko paistaa ja on kuuma. Olen varmasti harvoja ihmisiä, jonka kahdella kesä lomalla on satanut yli 5 senttiä lunta maahan. Toisella kerralla oltiin vaeltamassa Kolin retkeily reitillä kun sortsikelit yhden yön aikana muuttuivat räntälumessa tarpomiseksi. Viime kesänä lumi sitten satoi Juhannuksena. Nyt on siis poikkeus tila. Etelä-Suomessa etenkin on helle hellinyt ensi viikon aikana.

Loman alkajaisiksi juhlittiin ihmisjäsenen 50v päiviä. Piha juhlat alkoivat reippaalla sateella ensimmäisen tunnin ajan, mutta lopulta keli kirkastui ja aurinko paistoi urheasti loppu illan. Juhla teltta oli tarpeeseen piha juhlissa. Meri koulun naiset vuodelta 85 saapuivat etukäteen, jotta ehdittiin päivittää vuosien kuulumiset ennen juhlia.

Mepe yo 85 vuonna 2015 

Yön pimeinä tunteina pihalle ilmestyi liikennemerkki vahtikoira ei herännyt :)
Purnun leikki kaveri Ninja oli kutsuttu myös, joten juhla vieraiden lisäksi pihalla hääri kaksi iloista höseltäjää. Yhden kerran kuulin Purnun ärähtävän, mutta kyse oli ilmeisesti liian innokkaasta halailusta ja Purnu käytti vaan ääntä ei hampaita, joten kaikki ok.

Pitopalvelun innokkaat apukokit
Saman aikaisesti kun kasvattaja Seija takapihalla käski pudottaa pyrripojalta 4 kiloa, syötti pito palvelun väki etu pihalla koirille herkkuja :) No juhlien jälkeen palattiin molemmat ruotuun :) Yritetään ihan oikeasti säännöstellä ruokaa ja saada niitä kirottuja kiloja karisemaan.

Serkkupoika otti sen perinteisen "kukkapuskan takana vanhus"-kuvan

Piipahdettiin myös katsomassa pentusia kasvattajalla ja ei olisi pitänyt. Toivottavasti kaikki saavat hyvän kodin. Niin supusia olivat.

Sitten alkoi helle. Yritin aikani löytää jostain kehuttua Rukan viilennysmanttelia Purnulle kesän mökki matkoja varten, mutta tuote oli netissäkin loppu Purnun pullukka kokojen kohdalta. Porvoon Dog Sportista löytyi Hurtan viilennysmantteli ja lisäksi varsinaiseksi myyntitykiksi osoittautunut rouva esitteli meille geelialustan joka painon vaikutuksesta viilenee. Ei tarvitse keittää eikä paistaa aktivoimiseksi vaan pelkkä koiran paino saa jonkun kemiallisen prosessin aikaan ja alusta viilenee mukavasti. Harmittaa kun ei ostettu itselle niitä pieniä auton selkänojaa vasten. Parillakympillä olisi saanut itsellekkin helpotusta ilmastoimattomaan autoon.

Purnu siis matkusti koko porukasta mukavammin mökille. Viilennysmantteli piti koiruuden hyvin viileänä ja pirteänä ja alusta toimi mainiosti. Väittäisin että viileys jopa vähensi Purnun matkapahoinvointia ja pyrri oli pirteä koko matkan eikä läähätellyt läheskään niin paljon kuin aiemmin. Näillä keleillä alkaa arvostaa pysähdys paikkoja, joissa koiran voi uittaa tai ainakin saa varjon alle terassille kahville mukaan. Autoon ei uskalla jättää hetkeksikään näillä helteillä ilman, että on vieressä vahtimassa, ettei lämpö pompsahda autossa. Näillä keleillä auto on kuoleman loukku.

Nyt ollaan sitten mökkeilemässä. Alakuloisissa tunnelmissa tosin sillä sisko loukkaantui pahasti ja on sairaalassa ja tieto toisen läheisen ihmisen kuolemasta tuli vielä niin kuin aina yllätyksenä, vaikka olikin tiedossa, että hän on huonossa kunnossa. Surullisia aikoja.

"Kaita polku kaivolta ovelle
nurmettuu.

Ikkunan edessä 
pystyyn kuivunut omenapuu.

Reppu naulassa, ovenpielessä,
siinä linnun pesä.

Kun olen kuollut, kun olen kuollut.
Kesä jatkuu. Kesä."

(Lauri Viita)

Kommentit

Suositut tekstit