Kulttuurien kohtaaminen...Testattiin tänään Loviisan uusi eläinlääkäriasema LOVET jossa kaikki vermeet ja jopa viikonloppupäivystys. Luojan kiitos tämmöinen on viimein saatu tähänkin kylään.

Lääkäreinä on espanjalaispuolalainen pariskunta jotka puhuvat englantia. Vastaanottoapulainen tulkkaa tarvittaessa, mutta kyllä tämmöinen helppo rokotus asia hoitui ihan kätevästi savolaisittain murtuvalla koulu englannillakin.

Nettiajanvarauksella jota minäkin osasin käyttää pystyi kätevästi valitsemaan itselleen sopivan ajan.

Lääkäri kävely matkan päässä mitä luksusta. Remmi kaulaan ja piikille :)

Siistit valoista tilat, Tilava odotus aula ja tosi hyviä kermatoffeita maksaja osa puolelle tarjolla. Lehti valikoima hyvä ja TV. Mikäs oli hetki odotellessa vuoroaan.

Vuoromme tultua tosimies innolla punkeaa hoito huoneeseen ja törmää suoraan espanjalaiseen rento Reiska kulttuuriin. Hyvän tuulinen reipas pyrrin korva karvojen vatkaus kunnon möyhinnällä. "Nice dog" jää pöllämystyneenä lattialle käpylehmäasentoon jähmettyneenä seisomaan kun espanjan Claudio ryhtyy reippaasti tutkimaan  rokotus kirjat.

Sydän äänien kuuntelun ajan pitelen varmuuden vuoksi hieman tosikoksi muuttunutta pyrriä pää puolesta kiinni. Claudio hyörii pyrrin ympärillä iloisesti rupatellen. Hyvä tuuli ei todellakaan tartu, Ainakaan pyrriin. Saan suputetuksi tosimiehelle kehut todella nätisti olosta ja ilme hieman lievenee, kunnes pyrrin päähän läpsähtää pari kaveruudesta kertovaa iloista taputusta.

"Good boy" mulkaisee minua epäuskoisena. Pyhiä otsa karvoja on mennyt sotkuun. Olen näkevinäni pienen mustan savun nousevan tosimiehen korvista kuin Vatikaanin piipusta, kun paavia ei saada valituksi. Kehuskelen miten hienosti pyrri jaksaa olla nätisti. Claudiolla kaikki sormet vielä tallella.

Käydään nopeasti allergiat läpi ja tosimies saa kourallisen namusia. Pyrri pehmenee. Ei paskempi jätkä tämä Claudio. Rokote sujahtaa huumaamatta niska nahkaan ja pyrri mutustaa namusia. Tunnen huonelämpötilan nousevan ja hengitykseni lakkaavaan huuruamasta.

Pyrri saa namut syötyä ja istahtaa lattialle. Caludio tanssahtelee ohi ja napauttaa leikkisästi pyrriä kuonolle tyhjällä rokote pakkauksella. Se liennytys loppuu siihen. Tosimies kääntää todella hitaasti synkän katseensa minuun ja voin melkein lukea sen ajatuksen. "Ei jumalauta tapan tuon tyypin...!!!"Jos olette joskus nähneet yli sosiaalisen suomenruotsalaismiehen vaaleissa kesä housuissaan ja harteille sidotussa villa paidassaan antavan voimahalin  Itä-Suomalaiselle tosi Heteromiehelle niin olette aika lähellä tilaisuuden tunnelmaa.

Vakuuttelen edelleen pyrrille miten taitavan nätisti osaa olla ja pyrri mulkoilee vain Claudiota. Juuri kun olemme lähdössä Caludio vielä ystävällisyyttä huokuen nappaa tosimiehen kuonon hellästi nyrkkiinsä ja ravistaa lempeästi. Bye bye!!  Minä ja Nice Dog siirymme maksamaan. Caludio touhuaa perässä ja kiikuttaa meille vielä pienen ruokapussin kotiinviemisiksi.

Tosimies raukka on saanut kulttuurishokin. Ei kyennyt edes kulmahammasta väläyttämään moisen espanjalaisen ystävällisyyden vyöryessä reviirirajojen yli. Pyrrin toipuessa elämänsä eläinlääkärikäynnistä, minä alan hiljaa hengittää ja iloita siitä että  tosimies oli ihan oikeasti nätisti. Ehkä jotain edistystä ihmisten kohtaamisessa on tapahtunut. Vuoden päästä mennään taas.

Voin lämpimästi suositella Lovettia todella ystävällinen ja hyvä palvelu, mutta ei ehkä kannata kysyä Purnun mielipidettä kun se on semmoinen tosikko :) Hienoa että saatiin ihan oikea eläinlääkäriasema tännekkin.

Taidetaan testata vielä siellä käyvä eläinfysioterapeuttikin jonain kesäloman päivänä.

Linkki: LOVET

 Zdjęcie z notatnika: 4
Kommentit

Suositut tekstit