Pitkät vapaat, pitkät lenkit, ulkoilmaelämää!

Kyllä perättäiset pitkät viikonloput ovat parasta. Kohta alkaa jo lomakin (toukokuun lopussa) ja sitten vaan odotellaan mökin valmistumista. Aika pitkällä möksä jo on. Siellä se häämöttää jo harjakorkeudessa vanhan mökin vieressä. Sitä mukaan kuin mökki nousee niin tilin saldo laskee se on se haittapuoli tässä projektisssa.


Purnu on muuttanut ulos asumaan. Joitain kesiä sitten naapurin rouva melkein soitti eläinsuojelun paikalle, kun luuli, ettei lasketa koiraa sisään lainkaan. Onneksi otti vaivihkaa kierrellen asian puheeksi ja sain selitettyä ennen viranomaisten saapumista, että ei se tule sisäälle vapaaehtoisesti.Vasta kun sen iltakymmeneltä tiukin sanakääntein komentaa nukkumaan sisälle. Tykkää makoilla pihalla kyttäämässä kadulla kulkijota. Jos saa käskettyä sisälle on hetken päästä vonkuamassa ulos. Talvella ei voi päästää pitkiksi ajoiksi, mutta kesät on annettu nautiskella koko rahan edestä. Ei se vahdi vaikka siltä näyttääkin, sillä lähes kaikki pääsevät pihaan ja sisälle iloisen hännänheilutuksen saattelemina. No potero on kaivettu pihaan ja siinä se käydään Purnun kesäinen asemasota taas kerran. Tulee se kuitenkin vapaaehtoisesti sisäään jos sataa. Säänkestävä paimen-vahti ei kestä sadetta.


"Pihavahti" poterossaan hetki ennen nukahtamista vartiopaikalla.


Uloshan se kevät houkuttelee kaikki. Pitkät lenkit ovat ihania ja tokoilukin huomattavasti mukavampaa valoisassa ja ilman toppahaalaria, pipoja ja tuplalapasia. Vappuvapailla aloitettiin jälleen lenkkeilly kun selkävaivakin helpotti lopulta. Loppuvapaat kolutaan metsiä ja peltoja raekuurojen saattelemana. 
Tässä lopuksi vielä kuvatuksia tämänpäiväisen rymylenkin maastoista.


 Joskus tulee tehtyä Evilät ja hyppy jääkin lyhyeksi. Gore-Tex lenkkari on iloinen asia!


Loviisalaismaastoa kauneimillaan ja kauheimmillaan. 
Käärmeitä täällä on paljon mutta ilmeisesti louhikko on myös siunaus, niillä on aina lähellä piilo mihin luikertaa turvaan. Ollaan säästytty toistaiseksi puremilta.


Peltopöljä... 
Kun muiden vauhti jo hyytyy...


Pentti tuli meitä vastaan ja pojat päättivät pitää yhteisen venyttelytuokion.
Aurinkoista kevättä!

Kommentit

Suositut tekstit