Kusetusta 6-0

Lämpöiset kelit saapuivat ja meille muutti jälleen lötköpötkö pyrri. Kaksi aiempaa kesää on mennyt samaisen lötköpötkön kanssa ihmetellessä.

Meidän vanhan Ladan ilmastoinnin pystyi vasta Juhannuksen jälkeen siirtämään kesä asentoon ja talvi asento piti palauttaa viimeistään heinäkuun lopussa, muutoin auto hyytyi ensimmäisen 6 km jälkeen kylmään. Purnu on vähän kuin Lada se vaan hyytyy lämpöön. Hyytyminen alkaa toukokuussa ja loppuu yö pakkasten palattua loka-marraskuussa. Tähän asti olen tuntenut vahvaa empatiaa kuumuudesta kärsivää pyrripoikaa kohtaan, mutta nyt on pieni epäilyksen siemen 6-0 kusetuksesta hiipinyt mieleeni. Kun tuo samainen nuorimies, joka tokoharkoissa laahautuu kuumuuden nujertamana lönkötellen tehtävästä toiseen, ei lainkaan kärsi kuumuudesta ja voimattomuudesta leikkiessään koirakavereidensa kanssa.

Serkkutapaamisessamme Pohjois Karjalan Varparanalla tuo sään kestävä pyrri jaksoi 6 tuntia peuhata metsissä ihanan snautserityttösen kanssa eikä helle vaivannut lainkaan.

Heili Karjalasta

Romeo Höytiäsen rannalla

Rakastunut Romeo piti komentaa yöllä tiukoin sanoin mökkiin maate.

Samoin Tallinan reissulla koirahoitolassa oli hyvin jaksettu peuhata iltapäivä noutaja tyttösen kanssa pihahomissa. Puhumattakaan, että kun lenkki suunatautuu pyrripojan mieleisiin maisemiin ei kuumuus vaivaa lainkaan, mutta jos tehdään jotain ei niin mieleistä, helle (Purnun asteikollla 15 astetta) alkaa kummasti vaivata.

Elina Niemen tokokoulutuksessa sain epäilyksilleni vahvistusta ja katsottuani kahden 15 min pätkän ajan vetelehtivää pyrriä oli pakko myöntää että minua kusetetaan 6-0. Empatiaa oli hieman vaikea enää löytää. Niemen seurattua touhuamistamme aikansa oli päätelmä suomeksi sanottuna, että minä teen töitä saadakseni pyrrin huomion, kun sen pitäsi olla juuri toisinpäin.
Ei se säänkestävä pyrri mikään tyhmä ole. Onhan se saanut minua vedätetyksi 3 vuotta ja mikä pahinta minä olen sen sallinut ja vielä palkannutkin siitä. Ei voi syyttää kuin itseään.
 :( No nyt saatiin hyvät neuvot matkaan ja nyt kesä onkin omistettu aktiivisuudesta palkaamiseen. Istumalla ja makaamalla ei palkkiota heru. Liikesuoritus saa päättyä istumiseen jonka jälkeen koiraa ensin kehutaan ylistetään sanallisesti ja pidetään iloisessa riekkumisessa, sen jälkeen tulee makupala tai lelu (meillä makupala), jota sitäkin pitää vielä hieman jahdata leikin kanssa ja sitten vasta mietitään jaksetaanko jotain muuta tehdä. Eli vain aktiivisesta mukana olosta ja tekemisestä tulee namipalkka. Liikkumatonta koiraa ei palkata. Sosiaalista palkkamista lisätään. Lopputulema on toistaiseksi ollut, että kumpikin on hikisiä ja ymmällään.

Nyt on meillä kummallakin opeteltavaa aikalailla ja varmaan mennään aluksi metsään palkkaamisessa vielä monta kertaa, mutta nyt kuitenkin ymmärrän perusajatuksen. Saa nähdä kuinka meidän käy. Mutta kaikkea voi kokeilla paitsi kansantansseja ja kuorolaulua. Jos saan pyrrin toimimaan kesällä niin mitä se sitten onkaan pakkasten alettua. Ehkä ensi kesänä uskalletaan jo ilmoittautua kesäkisoihin.
Tässä vielä pahaa aavistamaton lusmuilija luppoaikaa viettämässä.Nyt uusia oppeja sulattelemaan ja kaivamaan lisätietoa aiheesta ja eikun opettelemaan.Tulkoon pitkä kuuma kesä ;)Talviturkki heitetty jo ennätysaikaisessa kuvankauniiseen Höytiäiseen!
Käärmeaika on taas käsillä se tuli lenkillä huomattua. Ensin ylitettiin vaskitsa ja kolmen kilsan kulutta minä ja Purnu ohitettiin huomaamattamme pururadan keskellä lötkötellyt kyy. Pentti jonon viimeisenä vasta huomautti asiasta. Käärme onneksi oli hyvähermoista sukua ja antoi meidän tötterehtää rauhassa ohitse. Oliko kamera mukana...no ei!Kommentit

Suositut tekstit