Kuka niitä lukee....???

Kuka tunnustaa lukevansa uuden laitteen käyttö ohjeet...meidän suvussa se ei ainakaan ole tapana. Ihan ensimmäiseksi painetaan sitä nappulaa, minkä luullaan olevan käynnistys kytkin, ja jos ääntä ei ala kuulua painellaan ja väännellään kaikki muut nappulat randomina. Jos sittenkään ääntä ei kuulu ravistellaan ja varmana siitä, että on taas myyty risa laite jälleen kerran, aletaan tutkia ehkä ohjetta.

Samalla metodilla sitten mennään Toko-kokeisiin. Luottaen siihen, että VOI-luokan säännöt ovat pysyneet muuttumattomina 10 vuotta (eli kun edellisen kerran kisasin koiran kanssa kyseisessä luokassa) ja luottaen, että hatarat mieli kuvat vuosien takaisista kisoista ovat oikeat. No voin nyt kokemuksella sanoa, että jos alunperinkään ei ole tutustunut kunnolla sääntöihin, niitä ei kannata ruveta tutkimaan edellisenä iltanakaan. Tein sen virheen ja täysi sekasorto seurasi. Olin unohtanut, että kisoissa pitää olla sileä nahka tai ketju kaulain. On meillä semmoinen. Meni vain tunti sen löytämiseen.

Sitten päätin rauhoittaa mieltäni lukemalla säännöt läpi kunnolla. Ensin luin listan miten kukin liike arvostellaan ja mitkä virheet vähentävät/nollaavat liikkeen ja jossain vaiheessa totesin, että Bingo meillähän on nämä melkein kaikki :)

Sitten se pahin.....voittaja luokan ja erikoisvoittaja luokan kehään mennäään koira kytkemättä. Oliko tuommoinen sääntö 10 vuotta sitten. Ei ollut! Ehkä oli mutta silloinen koirani ei ollut kiinnostunut muista koirista ja ihmisistä, joten voi olla, ettei ole jäänyt mieleen sen takia. Mutta kyllä minä silti väitän, ettei sellaista ole ollut ennen.Nyt piti remmikin jättää kehän ulkopuolelle.

Näin sieluni silmin kuinka emme koskaan pääse edes paikalla makuuseen asti. Purnu, joko miehiseen tapaansa junttautuu tutkimaan kaikki naisten ihanat tuoksut nenä hiekkaan kaivautuneena, tai sinkaisee edellä tai takana tulevan nartun luo tosi toimiin ja parhaassa tapauksessa erehtyy suku puolesta ja tulee syödyksi. Sain melkein rytmi häiriön.

Neuvot mieheltä ja tutulta olivat samat; Otat sen vaan käskyn alle.....Minkä käskyn!!!??? Kun remmissäkin on vaikeaa, jos koira tulee perässä tai menee edellä. Ei meillä ole sellaista käskyä! Jos sellainen olisi olemassa olisi jo aikaa sitten menty BH kokeeseen ja kaupunki osuuteen.Täytyy sitten seuraavin kisoihin opettaa käsky: "Et sitten yritä panna ketään". No hetkessä ainoaksi tavoitteeksi oli tullut päästä asiallisesti paikalla makuuseen ja pois sieltä. Huh huh!

No loppujen lopuksi päädyin perinteiseen lahjontaan...makkara kädessä kehän reunalle sivu- käskyn alla, makkara suuhun ja kun se oli syöty, uusi sivu käsky ja ilman makkaraa kehään (yritys pussata tuomaria siinä välissä,siis Purnu yritti) ja helvetillinen kaarros mahdollisimman kaukaa ihanista naisista omalle paikalle. Vielä mennessä ja pois tullessa viivyttely taktiikkaa, ettei jouduttu menemään liian likellä ketään. Paikallamakuu 8, oli kuulemma kurkkinut pallejaan. Kukapa mies ei ihanien naisten ympäröimän haluaisi pitää sukukalleuksistaan huolta :)

Seuraaminen oli toinen yllätys säännöissä. Voittaja luokassa on jo peruuttaminen. Sivusiirtymät ok. Peruuttamista vasta alustettu, kun sääntöihin perehtynyt omistaja luuli, että se tulee vasta ERIVOISSA. Jossain vaiheessa mies kehaisi, että ei teillä ole mitään hätää kun olette lukeneet säännöt. Siitä tulikin sitten päivän vitsi. No kävin kurkkimassa parin koiran suoritukset, jotta olisin edes hämärästi perillä mitä on tulossa. Nauratti jo aika lailla. No noita muutamaa pikkuseikkaa lukkunottamatta olin ihan ajan hermolla. Seuraaminen oli paras meidän koskaan 8. Katsekontakti oli hetkittäin, mutta pysyi hyvin mukana, olin tosi tyytyväinen.

"Koutsi ja valmennettava laativat puffetti startegiaa"

Liikkeestä istuminen oli hetken hukassa jo viikolla, syy tuntematon. Vaati tupla käskyn ja 7. Olisi ehkä auttanut jos olisin hieman tarkemmin ottanut koko liikkeen koska oli jo eilen alkanut mennä harkoissa.

Luoksetulossa pysähtyi kolmannella käskyllä, jos se olisi jäänyt noudattamatta olisikin Purnun ainut vaihtoehto ollut juosta minun ylitseni. Unohdin, että vieraissa paikoissa se tulee aina vauhdikkaammin kuin harkoissa, kun ei halua jäädä yksin. Ja meikä latasi Tule- käskyyn kaiken positiivisen energian mikä vaan irtosi, ettei jäisi hidastelemaan. Ei jäänyt ;D. Otin maahanmenon siihen perään vaikka oli jo nollilla, harjoitus tekee mestarin. Maahanmeno meni hyvin :)
Nollahan siitä napsahti.

Ruutuunmenossa huomasin saman minkä luoksetulossa. Ollaan harjoiteltu liian lyhyillä matkoilla. Täytyy ottaa koko Rautakaupan parkkipaikka käyttöön. Ruutuun mennessä pysähtyi puoleen väliin ikkunasta paistavaan auringon valoruutuun. Ruutu kuin ruutu. Mutta Purnun kunniaksi on sanottava, että jatkoi uudella eteen käskyllä tosi hienosti oikeaan ruutuun asti. Kaunis maahan meno ja mukaantulo. Hiekka pohjalla ei vaan kuulunut tassun ääniä, joten hetken ehdin kuvitella sen jääneen ruutuun makoilemaan, mutta sitten ilmestyi tuttu nenä viereen.8,5

Noudot ihan kohtuu hyvät vaikka jälleen yllätys säännöt huolella lukeneelle. Noudoissa käytetään järjestäjän kapuloita. Hieman mietin miten suhtautuu vieraisiin kalikoihin, jotka ei ole omia, mutta Nou hätä. Hyppy noudossa menin liian lähelle, joten paluu hypyn jälkeen väisti minua hieman vinoon eteen. 7. Olisi mahtunut kyllä, mutta kun on niin tarkka esineitten kanssa, että ylivaroo koskettamasta ne suussa mihinkään.Minun moka unohdin jättää riittävän matkan.

Metalli esineen noudossa onnistuin taas heittämään sen pystyyn. Purnu kuitenkin tottuneena surkeisiin heittoihini käänsi sen nätisti lappeelleen ja nappasi sen suuhunsa. Huonoista heitoista, vinoista heitoista ja uskomattomista kimmokkeista meillä on runsaasti harjoitusta. 8

Tunnistus noudossa meni kaikki pieleen. Harjoitusten lyhyet matkat kostautuivat. Puolessa välissä Purnu rupesi ihmettelemään, että tässähän niiden pitäsi olla. Lisä käskyllä hienosti jatkoi matkaa. Ihana mies <3. Tutkaili otti oikean ja paluu matkalla uskonpuute..takaisin ja vaihto väärään. En keksinyt muuta selitystä kuin, että harjoituksissa minulla on joku pieni ele tai ilme, jota en ole itse tiedostanut, mutta joka nyt jäi puuttumaan ja aiheutti tuon hetken uskonpuutteen omaan osaamiseen. Täytyy tutkailla asiaa.

Kauko-ohjaus meni hienosti, mutta nollille. Siirtymistä reilu koiranmitta. Pari lisä käskyä kun keskittyminen herpaantui. Unohdin alku valmisteluissa antaa taka-palkkaa osoittavan käsimerkin, jota on nyt pari viikkoa harkattu. Olisi voinut auttaa, mutta liike on kyllä muutenkin hieman raakile vielä. Olin iloinen, että jaksoi tehdä kaikki vaihdot vielä siinä vaiheessa kisaa.

Kaikin puolin olin tosi tyytyväinen päivään ja koiraan ja mieheenkin vaikka naurattikin minua vinoilemalla säännöistä ja niiden lukemisesta. Nauru kyllä auttaa paniikissa rentoutumaan. Purnu, joka herkästi hyytyyy pysyi heiluvahäntäisenä iloisena höppänänä koko kisan ajan. Minä hieno ihminen muistin kehua kunnolla liikkeiden välissä. Ja oli kaikin puolin kivaa kisata pitkästä aikaa. Nyt kynnys lähteä seuraaviin kisoihin Voi luokassa on paljon matalampi. Ei se niin vaikeaa ole kuin sääntöjä lukemalla luulee.Ei tuomari ehdi nähdä kaikkea. Älkää lukeko :)

Kokonaisvaikutelma oli 8. Purnu oli kuulemma kivannäköinen, joten nättinä olokin toteutui ainakin toisella. Ja saattoi siihen vaikuttaa kaksi yritystä pussata tuomariakin kesken kisa tiimellyksen.

Kisajärjestelyistä sen verran, että Kotkalaisten hallia ei voi sanoa halliksi. Se on kisapalatsi, niin upeat tilat ja mukava tunnelma. Tuomari Anne Nokelainen oli tarkka, mutta iloisen rento mikä toi kisaajallekkin mukavan mielen ja rennon olon. Mies ja koira haltioituivat puffetin hyvistä leipomuksista ja liikkeen ohjaaja luotsasi hienosti sekoilevaa kilpailijaa suoritus pisteestä toiseen. Kisajärjestelyistä täysi 10.

"Sääntöasiantuntijat"

En tiedä onko tajunnantaso jotenkin hämärtynyt,  kun tulokseton kisa tuntuu hyvältä mutta ei sen väliä pääasia, että oli kiva päivä :)
Purnu sai palkaksi puffetista mokkapalan, ison kasan nakkeja ja kotiin päästyä luun.Nyt täytyy lähteä röyhtäilevän pallomassun kanssa iltapissille.

Kommentit

Suositut tekstit