"Eikä se kysyny, haluunko tyynenpää vai hurrikaanin..."


Kohta on tämä vuosi kaikenlaisine tuulineen lopussa. Kaikenlaisista on vuoteen kuulunut ja niin kai elämässä pitää ollakin. Tottakai Lupaan Olla Sun Tulimyrsky on ollut nimensä mittainen. Pikku-Ukolle juuri totesin, että jos Tosimies olisi näkemässä miten hieno mies siitä on tullut se olisi ylpeä Pikku-Ukosta. En tiedä mikä tilanne olisi, jos ei minulla olisi ollut Tosimiestä alkutaipaleella apuna kasvatus asioissa. Erityisen ylpeä Tosimies olisi Pikku-Ukon ärsyttävästä tavasta käydä huutamassa takarajalla naapurin Hugolle (riippumatta siitä onko Hugo näkyvissä tai ei). Ilmeisesti ohjeet takarajan valvontaan on menneet nuoriso-osastolle perille ja takarajan valvonta jatkuu Tosimiehen viitoittamin opein.


Koutsi alkaa vuoden loppua kohden kuntoutua ja asiat alkaa olla järjestyksessä ja uudet rutiinit on saatu ajettua sisään. Ehkä paras elämää rauhoittava  oivallus on ollut tuo pitkän lenkin siirtäminen aamun rauhallisiin tunteihin arkena. Viikonloppuisin on ollut aikaa tehdä myös pitkiä metsä lenkkejä mikä on taivaallista.

Saatiin jopa treenattua sitä hyppytekniikkaa ja viime maanataina päästiin lopulta kotiläksyjen tavoitteeseen 70 cm. Nyt pitäisi treenata vielä lähtö paikka tuosta tokon vasemmalta sivulta jalkojen väliin, mutta se on oma treeninsä. Vähän tänään lenkillä jo haettiin uutta paikkaa ja jätettiin sitten homma hautumaan pienten korvien väliin.

Joululahjojakin jo ehdittiin värkätä jalkakylpyjen muodossa,

Ohje:
3 dl ruokasoodaa
1 dl sitruunahappoa
2,5 rkl oliiviöljyä
3-4 rkl merisuolaa
1 rkl vapaavalintaista kukkais teetä
10-30 tippaa eteeristä öljyä esim. laventeli, eukalyptus, appelsiini
5-10 tippaa elintarvikeväriä 
2 tl vettä

Massa painellaan tiukasti esim kuviollisiin silikoni muotteihin ja annetaan kovettua yön yli. 


Jouluhommat alkaa olla paketissa ja nyt ruvetaan miettimään mitä hyvää tämän vuoden joulupöytään halutaan ja kai tätä huushollia pitäisi siivotakkin. Huonekuusi viime Joululta pysyi hengissä ja saa uudet koristeet hieman pitempään varteensa tänä vuonna. Harmi vaan, että Joulu osuu niin kurjasti allakassa, että tulee vaan yksi päivä ekstraa. Vielä on aaton perinteinen kahviretki kohde päättämättä, mutta se selviää sitten viimeistään aattona kun eväät on pakattu reppuun.


Kaupunkikin sai lumipeitteen joka kyllä taitaa sulaa sumuna ilmaan, mutta ehkä jotain säästyy Jouluksikin.

 

Kommentit

Suositut tekstit