Kesä polkaistu alkuun

Kevät tulee ja samalla perinteisesti vuoden remonttikohde. Tänä vuonna oli vuorossa räystään aluset. Sen verran on vanhuus iskenyt, ettei sisu riittänyt enää harjan kohdalle notkuville alumiini tikkaille. Onneksi Pentin poika tuli hätiin ja hoiteli ketteränä nuo korkean paikan työt. Matalammat räystäät menikin sitten ilta hommina töiden jälkeen. Pikku-Ukko puuhasi mukana välillä hieman liiankin kekseliäänä.  Saikin miettimään pitäisikö olla semmoinen remppa Toko.

Remonttiluokassa olisi esim. seuraavat suoritukset.

1. Etäisyyden pito

Remonttia tehtäessä koira pysyy turvallisen etäisyyden päässä  10 p 

Kuonon tunkeminen työ kohteeseen toistuvasti  -5 p

Työkohtessa makoilu vähentää -2 p

Saappaan varressa roikkuminen  -1 p 

Mikäli koira lisäkäskyllä ottaa edes hetkeksi etäisyyttä on korkein pistemäärä 5 p

Sinnikäs punkeminen kohteeseen kun ohjaajalla on naulapyssy tai moottorisaha 0 p

2. Melukestävyys.

Mikäli koira pystyy rauhallisesti kuuntelemaan ohjaajan kiroilua, pauketta ja sirkkelin vinkunaa työkohteessa pistemäärä on täydet 10p.

Kaikki muu regointi kuten haukkuminen, yletön pussailua ja  paikalta pakeneminen vähentää maksimipisteitä -2 p

3. Käytös ohjaajan ollessa tikapuilla

Rauhallinen käytös ohjaajan ollessa tikapuiden ylimällä askelmalla antaa täydet 10 p

Naapurien haukkuminen tilannetta härskisti hyväksi käyttäen vähentää -5 p

Työkalujen  kanniskelu vaivihkaa paikalta vähentää -2 p

Työkäsineiden retuuttaminen pitkin pihaa -1 p

Tikapuita vasten hyppiminen antaa arvosanaksi maksimissaan 5 p

Mikäli ohjaaja tippuu tikapuilta tulos on 0 p


4. Remontti esineiden kuljetus

Kuljettaminen pyynnöstä haluttuun suuntaan 10 p

Kuljettaminen ilman pyyntöä väärään suuntaan -2 p

Avonaisen ruuvi rasian tapporavistus 0 p


5. Remontti välineiden ohitus

Maassa lojuvien työhanskojen ohitus 10 p

Häntä maalissa maksimissaan 5 p

Turvacrocsien varastaminen kahvitauolla 0 p

No voin sanoa, että tulosta ei olisi meille tullut.


KPH järkkäsi esineruutu päivän Helatorstaina. Pikku-Ukon kanssa sinne ja saatiin hyviä neuvoja, korvasieniä ja Marianne Jalon ihanat kuvat.
Vähän jänskätti osaako tuoda vieraita esineitä. Ensin vietiin oma esine ja sitten vieras. Molemmat haettiin vauhdilla ja hyvin. Ainut havainto oli, että kävelemäni janat ovat jääneet pahasti alimittaisiksi ja olleet aika samanmittaisia, koska ruudussa ruvettiin suurinpiirtein meikäläisen metrijärjestelmän mukaisessa 50 m  katselemaan löytyisikö mitäään. Kuulin rattaan raksutuksen lähetys pisteeseen asti ja olin jo ihan varma, että palaa takaisin, kunnes päätti jatkaa SI-järjestelmän mukaan eteenpäin aina ruuduun takareunaan. Hyvä Pikku-Ukko. Onneksi edes toinen meistä ajattelee. Oli kiva ja hyödyllinen päivä. Kiitos järjestäjille.

Päivän päätteeksi ajeltiin vielä mökille kesä keittiötä virittelemään ja kaivoa huoltamaan siskon porukan kanssa. Sattuneista syistä Remontti Reiskamme oli mökkiin lukittuna kaivon tyhjennyksen ajan. Koska sisko oli ainut, joka kaivoon laskeutumisen lisäksi mahtui siellä kääntyilemäänkin, hän joutui mönkimään syvyyksiin. 


Raskaat työt vaativat raskaat huvit, joten lähdettiin joukolla kyläyhdistyksen ja eläkeläisten vuosittaiselle Siirinpolku kävelylle. Ilma oli upea ja tapahtuma oli mukava. Lopuksi vielä kahvia, pullaa ja makkaraa kylätalolla. Eräs kiskoi remmi pinkeänä. Oli hyvää harjoitusta Pikku-Ukolle tämmöinen joukkoliikunta tapahtuma.Kesäkeittiön pohjaa kaivettiin ja tasoitettiin. Pikku-Ukko kaivoi kilpaa kuoppia, kun me täytimme edellisiä. Normipäivä....


Kotosalla sitten ehdittiin treenata pyöräilyä ennen helteitä. Kaupunki pyöräänhän asensin sivuspringerin, mutta fättäriin laitoin etujousen. Oli kyllä hyvä. Menomatka meni loistavasti. Paluumatkalla Pikku-Ukko tempaisi kunnon uukkarin ja löperön kiristämisen seuraksena kiinnitys nurjahti irti. Jatkossa pidetään avain mukana. Päästiin kuitenkin hyvin kotiin, kun eräs pääsääntöisesti vetää...ViilennystaukoToko rintamalla ei mitään uutta. Ihmisjäsen ei ole remontti ja koti rästeiltä paljon treeanaillut, mutta sillä vähälläkin treenailulla on edetty ihan hyvin, joten hoksottimet Pikku-Ukolla on kohdillaan ja motivaatiota tuntuu riittävän. Tarkoitus olisi ensiviikon aikana viritellä pieni hyppy tekniikka ja Toko piste tuonne takapihalle. Muutamana iltana on käyty varaston pihalla Ja Strömforsissa Hilkan kurssilla mikä onkin ollut pelastuksemme. Niin paljon on saatu hyviä neuvoja. 

Yksi jälkikin on vedetty talvitauon jälkeen. Tulos Metsä 4, Ihminen 1, Pikku-Ukko 6. Ihan tyytyväinen. Kuiva kangas, kuuma päivä ja kaksi suoraa kulmaa joista molempiin jäi kepukoita. Hämääntyi niin kulmista, että meni jäljen hakemiseksi hieman isolla kaarella. Ei ollut semmoisia ennen tehty. En ajatellut ollenkaan. Ensi kerralla mennään vähän helpottaen, kun syksyltä on vaan muutama jälki. Hyvin nosti jäljen tien varresta ja mikä hienointa jaksaa etsiä kepukoita hajun saatuaan. Ihmisjäsen vaan harppasi hieman liika ison loikan vaikeusasteessa. Outoa, että se on tässä parissa aina sama töpeksijä...

Ensi viikolla alkaa oma toimi toko treenit. Viikonloppuna talkoiltiin aitaa uuden kentän ympärille. Olipas tehokkaat ja hyvin suunnitellut talkoot. Parissa tunnissa oltiin valmiita. Hieno juttu.

Kommentit

  1. Ei ole tylsää päivää teillä Pihkun kanssa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miusta on ihanaa kun se on niin innoissaan kaikesta 😂

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit