Ei huono...Non Stop dogwear

 Nyt on ekat sauvakävely treenit pidetty. Olisi ehkä pitänyt totutella valjaisiin muutakin kun sovituksen ja säädön ajan. Valjas inho kulkee ilmeisesti geeneissä. Tosimies ja Pikku Ukko samaa mieltä "näissä ei voi liikkua". Pikku Ukko vei protestin astetta pidemmälle kuin Tosimies kulkemalla kylkimyyryä banaanina sivulle päin kun valjaan kiinnitys remmi osui vasempaan kylkeen. Sama väistö yhtä tyylikkäänä toiseen suuntaan, kun remmi osui toiseen kylkeen. Mikä tahansa ratsuhevonen olisi saanut koulukisoissa vastaavalla väistöllä täydet pisteet. Katselin epätoivoisena pihalla omaa Kür ohjelmaansa suorittavaa Ukkelia. 

Koutsi matkaan ja remmi kiinnni ja menoksi. Liikkeelle lähdön jälkeen sujuikin sitten hienosti. Valjaat unohtui ja Pikku-Ukko veti tasaisesti eteenpäin. Ei hänksännyt vaan meni tasaisesti eteenpäin. Hajuja tietty pysähtyi haistelemaan, mutta ei tässä mihinkään valjakko hiihdon MM-kisoihin ollakkaan pyrkimässä vaan tarkoitus on, että pystytään sauvojen ja pyörän kanssa siirtymään kaupunki osuus metsä teille missä saa sitten vapaana juoksennella. Pyörällä kyllä sitten niinkuin Tosimiehenkin kanssa aikoinaan on äkkipysäykset pannassa. Irti päästyä valjaat ei enää haitanneet ja kulki ihan normaalisti.

Jos tämä alkaa sujua hyvin niinkuin näyttäisi, niin täytyy hankkia pyörään semmoinen ohjuri. Ja nyt täytyy lenkillä alkaa opetella OHI käskyä. Koutsilta meni melkein yöunet, kun näki painajaisia Härdellistä ja minusta pyörä lenkillä. 

Valjaat istui todella hyvin. Ihmisjäsen mittasi moneen kertaan kaulan ympäryksen, kun tuli aikoinaan hommattua se poni kokoinen kevyt häkki, missä ihminen mahtuu yöpymään koiran kanssa. No valjaat osui nappiin ja niissä oli helpot säädöt ja netissä video oikeista säädöistä. Oli siellä paljon muitakin veto-opastusvideoita täytyy katsoa joku joutopäivä. Sovitus ohjeilla oli helppoa. Ainut että en tilannut ihmisen vetovyötä, kun on jo semmoinen ei niin pro versio olemassa. Huomasin sitten että jousto kuminauha on mennyt vanhasta ja tilasin uuden jousto taluttimen samalta valmistajalta. Sehän ei sitten natsannut meidän vyön kiinnityksiin lainkaan, joten jouduin hieman virittämään, mutta hyvä tuli.





Voin suositella valjaita hintelällekkin pyrrin alulle. Istuivat todella nätisti. Vetäessä ei kuulunut mitään pihinöitä eli asettuivat hyvin rinnan ja kaulan alueella ja säädöt oli helpot. Koko 5 oli meille sopiva. Lisäksi ovat niin erilaiset meidän talutus Y-valjaisiin verrattuna, että uskoisin että aika pian oppii erottamaan millä vermeillä saa vetää ja millä ei. Nyt päästään Koutsin kanssa sauvakävelemään. Ja mistäs sitä tietää nyt, kun tuota valkoista paskaa tuli taivaalta, jos vaikka hiihtämäänkin pelloille talvemmalla.

 



Kommentit

Suositut tekstit