"Tässäkö tää oli ...."

 Voi kurjuus. Vein Tosimiehen vanhuus tarkkiin, kun minun mielestä on  viihtynyt liikaa yksikseen pötkötellen ja ollut hieman kärtty vieraille.  Lisäksi seisoo ja köpöttelee aavistuksen taka jalat harallaan. Häntä ei näytä enää musketti soturien hattu sulalta ja taka jalat jää visusti mahan alle ravatessa. Ei hypi enää kiville, eikä miun kainaloon sänkyyn. Ja jos ei miun kylkiäinen tule viekkuun niin jokin on vialla. Kyljissä on muutama patti ja aloin epäillä etteivät olekkaan rasva patteja. Ruoka kuitenkin maistuu hyvin, liikunta ei. Tunsin itseni taas ylihuolehtivaksi kukka hattu tädiksi, kun tilasin tarkki aikaa. Otin kuitenkin lekuri ajan, enkä soittanut ensin 30 kaveria läpi kysellen mahdollista diagnoosia. Googlasin kyllä ja olin varma syövästä.

Hyvät uutiset olivat, että sydän on ok, verikokeet priimaa. Huonoa oli että vasemman puolen refleksit jaloissa oli todella heikot Sitten riipaistiin vielä röntgenit ja miun tili tyhjeni. Tiedätte ikivihreän "Kaunehimmat kaarisillat, ihanimmat kuudan yöt..." no ei ole kaarisilta kaunis kun se muodostuu kahden nikaman väliin. Ei ollut syöpä oli spondyloosi, joka oli edellisten röntgenien oton jälkeen kasvanut siihen epämuodostuneeseen nikama kohtaan. Nyt on vielä epävarmaa painaako luun reuna hermoon. Jos painaa kipulääkkeet ei auta. Jos ei paina niin kipu lääkkeitten pitäisi tehota. Ei ole vielä tehonneet. Ensin yritetään Onsiorila ja viikonlopuksi sain Rimadylit, jotka otetaan käyttöön, jos näyttää kivut jatkuvan. Selkä varmaan hermostui hieman lisää kun kopeloitiin ja nyt on Tosimies joka välissä yrittänyt sluibailla takapihalle kylmälle makoilemaan. Minä ja Koutsi sitten öisin hiippaillaan pyjamassa hakemassa "pissille" lähtenyttä ukkelia takaisin sisään. Pikku Ukkokin osaa jo etsiä Tosimiehen.

Ollaan hieman googlattu. Spondyloosi voi olla melko oireetonkin, kunhan luutuminen on tapahtunut ja mikäli hermo ei jää puristuksiin. Ihmisjäsenellä on välilevy lähtenyt kävelemään ja voin kertoa, että luutumisen odottaminen oli helvetillistä. Koutsilla on leikattu selkä kanavan ahtauma ja ihan hitonmoiset kivut oli sitäkin leikkausta odotellessa. Jos jotain tiedän niin sen, ettei Tosimies vanhoilla päivillään ole sellaista kohtaloa ansainnut. Nyt katsotaan tehoaako kipulääkkeet ja jos ei niin sitten on tehtävä sydämen murtavia päätöksiä. "Kelle täällä pitää maksaa, ettei kaikki olis niin paskaa"

Ei kuitenkaan heitetä vielä kirvestä kaivoon, toivotaan, että muutos parempaan tulee ja saadaan vielä keikkua vuosi tai pari kylki kyljessä 💕

Kommentit

  1. Oivoivoi, toivotaan että kaikki menee hyvin ja Tosimies olisi kylkimyyrynä sulle vielä vuosia.

    VastaaPoista
  2. Toivotaan että kipulääkkeet tehoaa! Kamala tuollainen spondyloosi :(

    VastaaPoista
  3. Voih! Toivottavasti kipulääkkeet auttaa pian!

    VastaaPoista
  4. Lyylin kanssa pidetään peukkua,että lääkitys auttaa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit