Uusimaa kestää

Mittään ei oo munittu...
Korona rintamalla ei mitään uutta. Täällä Uudenmaan valtiossa ei edelleenkään tapahdu mitään. Kukaan tuttu ei ole edes aivastanut. Kukaan ei uskalla, ei edes se siitepöly allergikko, joka muina keväinä on punaisine silmineen ja vuotavine nenineen ollut kurjassa kunnossa ja empatian tarpeessa jo viikkoja. Hänkin on tänä keväänä kokenut ihme parantumisen. Kaupan vihannesosastolla ei kukaan puristele enää kaikkia tomaatteja läpi, ennen kuin valitsee ne kolme parasta ostoskoriinsa. Tai sitten mummot ja paapat on näpelöineet ne jo aamun varhaisina tunteina, kun muu väki vielä nukkuu ja uneksii rajojen avautumisesta ja mökille pääsystä.

Ihmisjäsenkin on jo oppinut että hedelmävaaka ja maksupääte ovat pahimmat tappajat Uudellamaalla. Ei se kilo karkkia, sipsi pussi ja HK:n sininen sydän- ja verisuonitaudin kanssa nautittuna, vaan se hedelmä vaaka. Kyllä on turvallisempaa jättää ne kasvikset  kauppaan. HK sinistä saa aika monta yksilöpakattuna alle viidelläkympillä ja voi käyttää lähimaksua etäältä, koskematta kassalla vaanivaan tappajaan. Kassallekin voi sanoa Moi sisäänpäin hengittäen eikä muuta, ettei pisarat sumenna pleksiä. Joku helsinkiläisempi oli huolissaan kaupan jonojen etäisyyksistä. Tähän ihmisjäsen ei pysty Loviisassa ottamaan kantaa, kun ei täällä useinkaan ole niin montaa ihmistä, että saisi edes alkeellisen jonon muodostettua.

Rahaakin säästyy ja paino laskee kun ei tarvitse sortua kaappiin jemmattuihin vierasvaroihin, kun ei ketään kylässä käykkään. Muutama rajan sisäinen kyläily yritys on saatu torjuttua vedoten Mariniin. Ihmisjäsen niin nauttii, kun saa ihan luvan kanssa eristäytyä. Etu hiuksetkin saksin ihan itse, kun perheessä on riskiryhmäläinen, niin sain tekosyyn skipata kampaajan. Ja hyvä se on opetella itse saksimaan, koska suurin osa palveluista on konkassa, kun tämä eristys loppuu. Kelloon yritin hakea patterin ja uuden herätyskellon ja samalla tukea paikallista yrittäjyyttä. Meinasin nimittäin nukkua etätöissä pommiin, mutta paikallinen yrittäjäkin oli päättänyt siirtyä etätöihin, niin sekin homma meni puihin. Enempi on harrastukset pihailu, ulkoilu ja hiutaleiden laskenta linjalla.

Pihan lahopesäkkeitä on uusittu ajankuluksi

Saatiin lopulta ensilumi eteläänkin

"Onko muita harrastuksia enää olemassa kuin liikunta....?"
Voi siis olla ihan heinäseipäänä täällä kotona, kun ketään ei näe vielä päiviin. Muistaa vaan Teams kokouksissa laittaa ruksit siihen kameran päälle työkavereiden menttaalipuolen suojelemiseksi. Ja mykistää mikin, ettei Koutsin höpötys ja koiran piereskely kuulu. Ja se onkin se suurin terveysuhka tällä hetkellä. Ihmisjäsen teki sen virheen, että osti Tosimiehelle luita etätyön ajan kuluksi. Virhe..iso sellainen. Etätyöläisen lähituki on sen 7,5 h siinä jaloissa makaamassa, kun on niin onnellinen kun Ihmisjäsen kerrankin pysyy kotioloissa paikallaan eikä sinkoile hommasta toiseen. Ne luupierut on aivan järkyttäviä. Huumeiden käyttö työpaikalla on pieni ongelma etätyön metaani huuruihin verrattuna. Pahoittelen kaikkia työssäni tekemiä virheitä jo etukäteen. Niissä huuruissa en pystynyt täysin keskittymään, mutta yritin aina yskiä sisäänpäin.

Lähituki skarppina

Lähituen järjestelmä nurin

Lähituki latauuu

Rajalle ei ole ajeltu chillailemaan. Ymmärrän kyllä jollain tasolla ajelijoita. Joo olen huono ja vastuuton ihminen. Ihmisen perustuslaillisten oikeuksien rajoittaminen on Suomen historiassa niin ainutlaatuinen tapahtuma, että haluaisin itsekin sen jotenkin filmille ikuistaa, mutta yritän lohduttautua, että kyllä siitä varmasti on jonkun toimesta valokuvia otettu. Se että jättää Uudenmaan rajan näkemättä, on melkein yhtä kohtalokasta kuin, että nukkui Suomen MM jääkiekko-ottelun -95. Tiedän jo nyt, että nössöyteni harmittaa jälkeenpäin.


Tosimies päätti myös ajoittaa kannus kynnen repimisen juuri tähän hetkeen, kun ei kymmeneen vuoteen niille ole tapahtunut ikinä mitään. Ei hätää Lovetin parkkipaikalla Claudio ammattimaisin ottein nykäisi loputkin irti ja homma oli hoidettu ilman Korona altistusta kelleen. Kiitos nopeasta ja hyvästä hoidosta jälleen kerran. Lääkkeet, lasku ja toffee yllätys paperipussissa kotiinviemisiksi ja taas mentiin kohti uusia seikkailuja.

Purnun parhaat kaverit Wanja ja Ninja (kuva Hanna Ouvinen)

Tosimieskin on rajoittanut kontaktinsa vaan parhaisiin kavereihinsa Ninjaan ja Wanjaan ja jos Arttu tai takarajan Hugo ovat yrittänyt pungeta lähikontaktiin niin se on raivoisasti torjuttu.


Rajat pitää ja Uusimaa kestää! Heikkohermoiset pysykööt poissa :D

Kommentit

Suositut tekstit