...jopa 15 astetta....

Ei voi mihinkään enää luottaa. Tosimiehen helle raja on 15. Lokakuun aamu kisoissa kuuluu olla pakkasta. Ei kuulu olla lämmintä (17 astetta), kun toissa Juhannuksen Suomen keskikesän juhlassakin oli vain 9 astetta.

No ei olleet kisan alku enteet muutenkaan ihan parhaat. Perjantaina tosimiehen mahassa oli heinän syönnin määrästä päätellen joku vaiva. Lauantaina oltiin jo ihan pirteitä ja ihmisjäsen toiveikkaampi. Sunnuntai aamu alkoi heräämisellä sängystä,  jossa pötkötti myös valtava oksennettu ruohopallo. Ei ollut  ruohot sulaneet ja loput rykäistiinkin sitten Kouvostoliiton puolelle. Tosimies oli kuitenkin pirteä ja iloinen.

Kerrankin raahauduttiin liikkeelle suunnitellussa aikataulussa ja ehdittiin hakea jopa kahvet Korian ABC.ltä. Hyvä me aamutorkut.

Kasvihuonehalli, valoa ja lämpöä riitti

Kaikki kolme Loviisan EVL koirakkoa oltiin paikalla ja saatiin vielä oma ryhmä paikallaolo liikkeeseen. Siinä ihmisjäsen meinasi radikaalisti sössiä ja kutsua Tosimiehen luokse, kun liikkeen ohjaaja käskytti vasta edellistä koiraa edestä sivulle. Kerrankin sain lopsautettua suuni kiinni ajoissa. Näissä se näkyy se vähäinen kisaamattomuus.

Tosimies oli kuitenkin tilanteen tasalla muussakin vaikka joku muu ei ollut. Ihmisjäsen meinasi valita isot kapulat vaikka on aina harkattu keski kokoisilla. Ehdin vaihtaa. Hyppy kierto härdellin jälkeen, joka meni muuten loistavasti ihmisjäsen pyöri pitkin kenttää nouto kapulan kanssa ja yritti jättää sitä kenelle vaan, kunnes tuomari onneksi suostui sen ottamaan :D

Eniten jännitetty, ohjattu ruutuun meno meni suht hyvin. Pitkä käsky ei toiminut lainkaan, joten ihmisjäsen vaihtoi lennosta hieman riskillä tutumpaan eteen käskyyn, jota normisti on käytetty ympyrästä ruutuun päin. Alussa meillä oli eteen molemmissa, mutta sitten joku kouluttaja sanoi, että pitää olla eri käsky. Otettiin siihen alkuun sitten se pitkä kokeeksi. Harkoissa on toiminut hyvin, mutta kisassa ei tehot riittäneet ponkasemaan miekkosta liikkeelle. Lähtö oli aika reunassa, joten se ilmeisesti painoi linjaa suoremmaksi ja Tosimies päätyi kuin päätyikin ympyrään. Vau!

Ruudusta sivulle tullessa tosimies seilasi väärälle sivulle aluksi, mutta korjasi onneksi viime hetkessä. Näistä huomaa, että liikkeiden kisan omaiset viimeistelyt oli jääneet liian vähälle kun oli keskitytty vaan vaikeisiin kohtiin. Sen huomasi myös siitä kun ohjatussa noudossa liikkeenohjaaja kysyi toiselta tonokilta eli ihmisjäseneltä, että näkyykö ympyrä? Ihmisjäsen tuijotti naama keila pallona kartiota ja kysyi: Siis mikä ympyrä?? Liikeenohjaaja kärsivällisyys, ehkä jo hieman koetuksella ystävällisesti valisti,  että tässäkin pitää jäädä ympyrän sisään. No se meni näkemyseron piikkiin, kun me on keskitytty vain kartion luokse menoon :D ei voi kaikki ympyröitä muistaa.

Tosimies venyi upeasti. Ei arponut tunnarissa, osui niihin hemmetin ympyröihin kiersi kartion ja torjui hyppyjen houkuttelevan kutsun. Seuraaminen oli niin pitkä, että meinasi minultakin usko loppua. Mutta tasaisesti lämpenevä kasvihuone, ikä ja isojen liikkeiden pituus kyllä söivät virtaa aikalailla. Se kostautui sitten meille aina niin vaikeissa kauko käskyissä. Tosimies oli sitä mieltä, että nyt on lakisääteinen pötkötys tauko. Vain pari asennon muutosta onnistui ja nekin tupla käskyillä. Jopa vierestä sivulle käskyjä vaadittiin kaksi käskyä.

Ihan kuin miekkonen olisi kadonnut jonnekkin omaan pikku kuplaansa minulta. Kaukot on aina olleet meille vaikeat mutta yleensä kakkos käskyllä on asento vaihtunut. Aikalailla jäi tuo uuvahtaminen mietityttämään. Noin pitkällä matkallahan ei olla treenattu. Ihan alkuaikoina sotki kaukot paikalla makuuseen ja jäi nyt mietityttämään kävikö niin nytkin. Voi olla myös, että oli vaan raukka jo ihan väsyksissä. Väsymystä pani epäilemään, kun oltiin vielä nolla koirina Voi luokan paikalla makuussa ja ei meinannut mennä käskystä maahan vaan oli ihan omissa aatoksissaan.
Hieman huolestuttaa, että oliko vielä maha vaivaa, väsähtikö muutoin vain vai mihin katosi minulta hetkeksi. Täytyy tutkailla ja pohtia kunhan virotaan molemmat tästä kisasta. Kokonaisuutena meni ekaksi luokan kisaksi aivan loistavasti. Olin tosi tyytyväinen meihin molempiin. Keskinäisessä sössimis kisassamme ehkä tasapeli. Hyvät pisteet saatiin. Ohuesti harmittaa ne kaukot, mutta kyllä nekin sieltä kuntoon saadaan.


Ja ne käytöstavat... :DTilasin viime viikolla Tosimiehelle vanhuus tarkin Lovetiin. Nyt olen siitä päätöksestä iloinen niin saadan terveys seikat katsottua, kun tuota ikää kuitenkin alkaa jo olla.

Kiitos vaan Kouvolan koirille kivasta kisasta ja hyvistä leivonnaisista. Kaikki erivoissa olleet onnistuttiin jotain sössimään, mutta kokonaisuutena taidettiin kaikki olla varsin tyytyväisiä.Avo luokassa Loviisalaiset nappasikin sitten kaksoisvoiton, ykköstuloksilla,  joten huonosti ei voi sanoa meillä kellään menneen. Kivaa oli olla porukassa kisoissa.

Puffaryhmän jälkipelit

Hyvä kun saatiin ekan kisan kynnys ylitettyä ilman suurempia traumoja. Huomenna harkoissa pidetään vielä hetki vertaistukiryhmää niin siitä se sitten taas lähtee :D

Team Tosi Väsyt


Hauskat palkinnot :)
Kommentit

  1. Älyttömän hyvinhän se meni! Ekaksi tuon luokan kokeeksi, liian lämpimänä päivänä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit