Kulkurajoituksia ja Joulun tuoksua

Purnulta on viety vapaa kävely oikeudet ainakin osittain näin Joulun alla. Mies pääsi lonkkaleikkaukseen ja on nyt kotona sauvojen ja kaikkien sairaalasta annettujen rajoitusten kanssa. Uutta niveltä pitää aluksi kohdella hellä varoin ja selitäpä se 20 kg painavalle, suuresti häntä rakastavalle pyrrille. Pyrrille, jonka joka aamuinen ilo on ollut aamulenkltä tullessa juosta täysillä sisään ja rysäyttää nukkuvan niskaan, kuin Concorde ranskalaiselle pellolle aikoinaan. Sen lisäksi olisi suotavaa, ettei pyrrimme suorittaisi rakastavia kylki edellä hyppyjä päin pahaa aavistamatonta keppeilijää. No rajoituksiahan siitä seurasi.

Sänky  on aidattu kompostiverkoillla ja makuuhuone samalla puolitettu Purnun puoliskoksi ja ihmisten puoliskoksi. Olo huoneeseen pääsee rymistämään valvonnan alaisena. Sisustus elementtinä komposti verkko ei ole ehkä niitä trendikkäimpiä, mutta voin suositella kaikille koira ihmisille halpana ja monipuolisena tarvikkeena. Näppärästi muotoutuu erilaisiin tarpeisiin ja tiloihin. Voi jatkaa useita paloja peräkkäin tai erottaa vaan yhden. Ja ennen kaikkea tavattoman halpa.

Sen lisäksi kaikenlaisia huonekalujen korotuksia on jouduttu tekemään lonkan kulman takia. Sohva on korotettu Leca-harkoilla ja sänky puupalikoilla, vessa käynnillä tuntee itsensä Veikka Gustafssoniksi Mount Everestillä. Leca-harkkoja sohvan alle pungetessani aloin jopa harkita jotain kivaa sisustus blogia.


Vaikka pystyin etukäteen kuvittelemaan kaikki vaara tilanteet ja kauhu skenaariot ja mielestäni varautumaan niihin, en silti osannut varautua siihen tosiasiaan, että Purnulla on aivan mieletön tilanne taju. Olenhan minä nähnyt jo kolmen vuoden aikana, miten se vouhkaavasta ja hösläävästä tempoilijasta parilla katseella ja sanalla muuttuu asiallisesti käyttäytyväksi herrasmieheksi, kun tilanne niin vaatii.
En silti uskonut että näin voisi käydä kotosalla missä on aina saanut olla villi ja vapaa, kunhan ei koske minun eväisiini.
Mutta hyvinhän tämä on mennyt. Salaman nopeasti Purnu tajusi, että nyt ei ole kaikki ok ja malttaa tosi varoen lähestyä toipilasta. Kompostointi on käytössä enää öisin ja varmimmaksi vakuudeksi. Minä tosin olen joutunut vastaan ottamaan Purnun patoutuneet rakkauden tunnustukset, jotka Pentti olisi muutoin saanut, mutta kestän sen kyllä :)

Purnun periaate näyttääkin olevan "Asialliset asiat hoidetaan ja muutoin ollaan kuin Ellun kanat."

Joulun ja Uuden Vuoden jälkeen aletaan olla toipumisessa jo voiton puolella ja pian Purnukin pääsee taas rymistelemään sisätiloissakin. Sitä odotellessa nautitaan Joulusta ja toivotetaan kaikille Hyvää Joulua ja Riehakasta Uutta Vuotta!

Ai niin mies tilasi jonkun aivan turhan lehden, kun siinä sai kylkiäisenä paistovahdin(niitähän ei saa kaupasta ;). Nyt meillä on kaksi digitaalinen ja pyrenneläinen paistovahti.
 

Kommentit

Suositut tekstit