Paniikkiharkat... :D




Perinteiset Paniikkiharkat on nyt pidetty. Koutsi kysy kun lähdettiin, että meneekö ne niin kuin aina??? eli ...Paniikkiin päätyen!!....no niinhän ne meni. Totesin että Tosimies ei ole mikään suorien linjausten mies. Näillä näkymin osuminen 4 m halkaisijaiseen ympyrään tulee olemaan ihme. Miten joku voi lähteä vierestä niin vinoon :D. Huomasin labratessani asiaa, että jos kallistun hieman koirasta poispäin niin lähtee suorempaan. Eli tavallaan lähtiessään väistää minua. Olen siis koiranikin enkä vain äitini mielestä läski pallero, jonka ohi ei pääse koukkaamatta. Voiko kisoissa teeskennellä skolioosia kun säännöissä sanotaan, että pitää liikkua normaalisti.

Harkkakaverien innoittamana perehdyin sääntöihin. Olisi kuulemma hyvä tietää säännöt, kun menee kisoihin. Ei ole hyvä asia ollenkaan.

Olen aina ihmetellyt mitä porukka kisoissa jännittää niin kovasti. Pieni jännitys on hyvästä, mutta jotkut on ihan hepulissa. Nyt tiedän miksi. Se on se porukka, joka on lukenut säännöt. Aloin lukea ja kun pääsin kohtaan käyttäytyminen koepaikalla, olin jo ihan paniikissa. Oli punaista korttia, keltaista korttia, kilpailukieltoa. Sallitut pannatkin oli eritelty tarkasti ei puuttunut kuin pukukoodi ohjaajalle.

Sitten vielä ihmetellään, kun Toko ei vedä väkeä. No osa paskoo housuihinsa jo sääntökirjaa lukiessa. Stephen King on varastanut tyylinsä Suomen Kennelliitolta, eli kuinka saan tavallisen asian tuntumaan kauhulta. Hyppäsin jännittävän kohdan yli. Vilkaisin pikaisesti mikä ei vielä nollaa liikettä ja minkä jälkeen on turha enää pinnistellä. Punaisista korteista tehdään joulukortit ja muuten mennään niinkuin ennenkin. Opetellaan säännöt kantapään kautta. Tiedän liikkeet ja osaan suurinpiirtein käyttäytyä asiallisesti tai no...ainakin melkein :D

Joku ei osaa lukea eikä jännittää...
Koska vinopäiden aika siis ei ole ohi, tein meille harkan vinouden korjaamiseksi. Tässä on yhdistetty kaikki mahdolliset opit ja vinkit. Noutajilta kopsattua linja työskentelyä paitsi, että Dummyt on vaihdettu Frisbee targetteihin, koska eräät eivät ole kovin innokkaita noutamaan mutta tykkäävät talloa merkki kartioita littuun. Tällä ei vielä näihin kisoihin ehditä, mutta pikaisen kokeilun jälkeen voi olla ideaakin.

Eli laittelen frisbeet ja ruudun vaihteleville matkoille. Alussa seuraava frisbeet näkyy hyvin edelliseltä -> vahvistaa suoraan lähtemistä ja varmuutta. Vaikeutetaan pitkässä nurmikossa niin, ettei heti näy mutta, jos lähtee suoraan niin targetti ilmestyy näkyviin pienen etenemisen jälkeen. Ruutu johon tosimies himoitsee päästä toimii lopussa palkkiona, jonka saa jos malttaa mennä radan sinne minne  käsketään.

Targettien välit mennään "pitkä"käskyllä ja ruutuun "eteen" käskyllä. Riippuen radan kierto suunnasta tulee lähetys ruutuun vasemmalle tai oikealle. Kohteiden välejä vaihdellaan, että välillä pitää malttaa vaan edetä ja välillä palkka tulee helpommalla. Jos yrittää oikaista tai mennä muuhun suuntaan kuin rintamasuunta "pitkä" käskyllä pyydetään takaisin. Alussa palkkaan ruhtinaallisesti kaikilla asemilla.  Ohessa kaaviokuva. Saas nähdä onko tästä apua. Kiitos hyvistä vinkeistä kaikille asianosaisille. Tuo halkaisija jana on haave. Kun rintama suuntaan eteneminen joskus tulevaisuudessa sujuu, vaikeutetaan vielä lävistäjän läpi juoksulla. Sitten joskus...seuraavan koiran kanssa ;D


Nyt kun olen selvinnyt sääntö paniikista on taas kiva mennä kisoihin :D

Kommentit

  1. Kaaviokuvasta e tajunnu mitään, saat joskus selittää ;D

    Onnea kokeeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä :O käytin sentään työaikaa sen väkertämiseen ;D

      Poista
  2. :D :D Tää on niin ihana blogi! Tsemii!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit