Pehmo Tosimies

Meillä asustavalla tosimiehellä on pari varsin epämiehekästä piirrettä. Purnussa asustaa pieni kodin hengetär, joka rakastaa koti töitä ja kotia.

Ruuan laitto on ihan ykkösenä. Kun ruuan valmistus alkaa miekkonen pölähtää keittiöön alta sekunnin. Gordon Ramsayn lailla se kyttää jokaisen virhe liikkeen. Ei haittaa vaikka pää kokki pudottelee tavaroita ja ruokia. Yli-innokas Apu kokki siivoaa sotkut, eikä valita koskaan. Ulkona grillatessa apu kokin voi huoleti jättää vahtimaan ruokia grilli pöydällä ja pitämään lokit loitolla, kun itse piipahtaa sisälle hakemaan jotain. Esitiskaus on varsinainen bravuuri. Ei ole sellaista puuro kattilaa tai lasagnevuokaa mitä apu kokki ei saisi esitiskatuksi. Grilli-illan päätteeksi urhea apu kokki valvoo vielä grillin ympäristöä, ettei sinne ole vaan pudonnut mitään. Mökillä myös tuhka tutkitaan. Väsymättä apu kokki jaksaa käydä tarkistamassa monta kertaa, milloin tuhka on riittävän kylmää tarkastettavaksi. Ei jää jyrsijöille mitään. Apu kokilla on yksi puute. Hygienia passia ei ole tullut hankituksi, joten vanhempieni luona apu kokki on toimintakiellossa. Byrokraatit!


Kiinnostus keittiöhommiin alkoi jo nuorena


Imurointi tulee heti kakkosena. Kun otan imurin esiin, kissat juoksevat ulos ja Purnu säntää sisään. Sitten alkaa paimennus. Minne ihminen aikoo seuraavaksi suunnata ja onko kohteessa pelastettavaa. Pikku Kyttääjä kulkee perässä ja nappailee suulakkeen edestä lelujaan, sukkia yms. kaikkea Purnun mielestä tarpeellista tavaraa ja kiikuttaa ne seuraavaan huoneeseen. Ja sieltä taas imurin ahnaan kidan lähestyessä, ne siirretään seuraavalle turvavyöhykkeelle. Jos joku töppönen välttää pyrrin tarkkaavaisen silmän riittää pelkkä pikku huomautus "Mites tuo, imuroidaanko?" niin jo kiitää töppönen turvaan.


"Sukka kiitää turva paikkaan"

Kolmantena tulee kodin rauhanturvajoukoissa toimiminen. Alussa kodinturvajoukot pyrkivät puuttumaan varsin aktiivisesti sisäisiin konflikteihin. Kissojen tappeluita mentiin selvittämään ja kotiintulo aikoja valvottiin. Mutta sitten Joka Kodin Järjestys mies sai kuulla, että nämä hommat eivät kuulu toimen kuvaan.Niinpä se joustavasti lisäsi toimen kuvaansa tiedottajan hommat. Meillä päin sitä sanotaan kyllä kantelu pukiksi, mutta Purnu ei nimittelystä piittaa. Jos kissat puuhaavat jotain Purnun mielestä epäilyttävää se tulee huolestuneena kuikuilemaan ihmisjäsentä ja antaa eleillään ymmärtää, että nyt olisi syytä tulla katsomaan mitä kauheuksia täällä oikein puuhataan. Välillä tiedottamista yritetään laajentaa turhan paljon, kuten naapurin öisiin kotiintulo aikoihin ja aamu öisen lehdenjakajan tuuraajan poikkeavaan tapaan jakaa posti. Ja Pentille kannellaan ja annetaan vertaistukea vieressä istumalla, jos huomataan naisväen olevan pahalla tuulella.

Kodinhengettärelle on myös tärkeää vieraiden viihtyminen. Kaikki yökyläilijät saavat yöksi viereensä lämpöisen pyrrin, joka luo mukavan kodikkaan ilmapiirin punkeamalla keskelle nukkumaan. Siitä on hyvä sitten tehdä rauhoittavia pussaushyökkäyksiä, jos huomaa vieraan nukkuvan huonosti. Meillä ei jostain syystä käy juurikaan yö vieraita.

Purnun mielestä kaikkien pitäisi pysyä kotona. Aamuisin kun kello soi ja pitäisi lähteä töihin, Purnu tekee kaikkensa estääkseen sängystä nousun. Maata retkottaa päällä. Nousee vasten ja yrittää pungeta takaisin sänkyyn. Aamu-unisella lähtijällä on täysi työ saada itsensä ylös saatikka sitten pyristellä 21 kg painavan lötköpötkön pyrrin alta ylös. Joka aamuinen taistelu on toistaiseksi päättynyt pyrrin häviöön, mutta periksi ei tunnuta annettavan.

Nössöyden huipentuma on ollut, kun kohta 16 vuotias 4,5 kg painava neiti kissamme valtasi Purnun sängyn. Nöyrästi luovutti 21 kg pyrriä pehmoisen petinsä vastaan panematta vanhuksen käyttöön. Odotettuamme 3 kk, että neiti Pilli kyllästyisi tapojensa mukaan uuteen petiinsä ja Purnun pomotukseen, oli pakko luopua toivosta minunkin.Polje-kissan vieressä olisi tosimies vielä uskaltanutkin nukkua, kun se on kaveri,  mutta Pilli on liian pahasisuinen petikaveri. Niinpä ei auttanut muu kuin hommata tosimiehelle oma sänky. 

"Miten niin Purnun peti, en ymmärä?"































Uusi peti, jos ne katin retkut valtaa tämänkin....

Sitten on tämä neiti osio. Kun kampaus ja kynnen leikkuu päivä koittaa ei ihmisjäsen ehdi kuin kumartua kynsisaksien ja harjan laatikolle, kun tosimies makaa jo keskellä olohuoneen mattoa tassut pystyssä selällään silmät nautinnollisesti puoliummessa. Ensin on manikyyri ja sitten turkin hoito. Kaikki käy kunhan vaan saa olla huomion keskipisteenä ja joku välillä hieroo mahasta. Oi Onnea!








Kommentit

Suositut tekstit