Nyt on talviurheilu vermeet hommattu...


 Tänne vaan pakkaset, lumi ja muu paska, me on hommattu vermeet. Ihan ensiksi Koutsille hommattiin uusi potkurolla. Punainen menopeli. Siihen oli syynsä. Huollosta huolimatta vanhassa jarrut toimii hieman heikosti, tosin se ei haittaa, kun lukuisten kaatumisien ja pitkän iän seurauksena rolla ei rullaakkaan ihan kevyesti. Eli tavallaan ei jarruta silloin kun pitäisi, mutta silti on pieni jarru päällä koko ajan. Uudessa on isommat taka pyörät, joten rullaa lumessakin paremmin. Pikku-Ukon kanssa otetaan vanha meidän vetokerhon käyttöön.Siinä on vaan eduksi jos vähän jarruttaa…

Ja jotta vetoharrastus ei pyöräteiden sepelin takia rajoittuisi, hommattiin Traildogista viiltosuoja töppöset. Samalla tilattiin kevyt toppaloimi ja kokeeksi tassuihin rasvaa minkä samalla pitäisi estää lumipaakkeja.  Tassu rasva on vielä testaamatta täytyy ensin saksia tassu karvoja vähän siistimmiksi niin levittäminen on helpompaa. Jotain ihmisjäsenen loputtomasta optimismista kertoo se, että tilasin tasan neljä tossua. En siis yhtään varalle, kun eihän ne häviä...ikinä...


Testi lenkki pulla puotiin ja takaisin on jo tehty. Hyvin pysyivät jalassa ja ei näyttäneet Pikku-Ukkoa pukemis hetkeä lukuun ottamatta haitata. Ihmisjäsen pysyi rollan kyydissä vaikka pari kertaa meinasi tulla lähtö, kun en muistanut miten tarkka se on siitä, että paino pysyy keskellä potkiessa. Pidetään kyllä pyöräily kypärää. 

Toppa loimi sen sijaan...no Pikku-Ukon mielestä nolo. Tosin on todella ohut ja kevyt, että unohtuu kyllä sekin lähes, kun lähdetään liikkeelle. Pitäisi pitää vettäkin, joten jos joskus päästään retkille niin helppo pakata pieneen tilaan. 

"Tytöt nauraa varmasti..."

Nyt täytyy rehellisyyden nimissä nyt sanoa, että ei ole tämä maksettu mainos, eikä kaupallinen yhteistyö, satun vaan pitämään noista Traildogin tuotteista. Ovat osoittautuneet hintansa väärteiksi meidän kohdalla.

Tänä talvena Loviisan auraus etenkin viikonloppuina on hieman hidasta, mikä tarkoittaa ettei sepeliäkään ehditä heti kylvää. Potkuri täytyy ottaa käyttöön, se ei mene ihan niin lujaa kuin rollapotkuri. Jos pysyttäisiin vaikka ehjänä tämä talvi.

Ihmisjäsen itse on muutoin hieman romuna. Tässä kaikessa tohinassa on unohtunut venyttely ja lihashuolto. Nyt kun Koutsi on operaatioiden jälkeen jo paremmassa kunnossa voisi iskeä loppuvuoden itsensä kimppuun. Ja mikä parasta ruokahalu on mennyt, edes kerran elämässä tämmöinen ihmekin piti nähdä. Ei hätää vuosia kerätty vararavinto kyllä riittää pidempäänkin ruokakriisiin. Nyt odotan vaan että vaihdevuodet vie unen tarpeenkin niin olisi herääminen helpompaa. Vanhuus tulee ja täällä ollaan valmiina.

Tämän talven toko treeneissä on teemana maltin kasvattaminen. Herkästi lähtee ääntä tulemaan harkkojen alussa etenkin liikkeelle lähdettäessä. Nyt on palkattu vaan hiljaisista lähdöistä. Seiso käsky on otettu mukaan kaukoihin. Samahan se on mitä opetellaan, kun ei kisoihin olla ihan just menossa. Voidaan huoleti sekoittaa pakkaa. Pallo osoittautui hieman liikaa kierroksia nostattavaksi, niin vaihdettiin palkka vähän vähemmän pomppivaksi Wubbaksi. Peten koiratarvikkeessa oli Seppälä tyyliin ota kolme maksa 2 ja mehän otettiin.

'
Kaksi on vielä voimissaan, mutta kolmas alkaa olla tiensä päässä. Pikku-Ukko tykkää noista hapsuista. Ostin Joululahjaksi semmoisen mustekalan, tiedän jo etukäteen, että on mieleinen. Kaikki mitä voi vinguttaa, pomputtaa, ravistaa ja repiä pääsee Pikku-Ukon Top kymppiin. Ja vaikka tuo yksi näyttää hieman entiseltä niin voin sanoa, että kesti yllättävän kauan pyrrin käsittelyssä. 

Lenkeille on pöljän pallon heittelyn sijasta otettu esine ruutua, tottista, eteen menoja yms. Pieni työ osuus ja palkka. Perus kierrokset on laskeneet mukavasti ja pallon kiilto silmistä vähentynyt.

Kyllä on vieläkin talvisin harmitus, ettei Strömforsin koira hallia enää ole. Siihen oli niin lyhyt matka piipahtaa ja tuli suunnitelmallisemmin treenattua talvellakin. No onneksi on rotu mikä ei talvea säiky ja ulkona treenaaminen onnistuu. Porukka treenit jää kyllä talvisin olemattomiin.



Talviset nappulatassut hieman hidastaa välillä

Itsepäisyyspäivänä oli jo lähes keväinen sää. Melkein jo pidin talvesta...




Joulukuu kuitenkin jo ja nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että taas taidetaan selvitä tästäkin vuodesta.








  



Kommentit

  1. Hienoa, että koutsi alkaa olemaan paremmassa kuosissa!

    Strömforsin hallin menetys oli varmasti suuri niin isolle määrälle koirakoita siellä alueella. Iso harmi.
    Kotka-Hamina akselilla on sitten taas kolme vuokrattavissa olevaa ja pari treeniseuramahdollisuutta vielä lisempää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit