Pentu ja Mökki elämää

Pentu tuli taloon ja en ihan kaikkina hetkinä osaa eritellä onko tämä taivas vai helvetti. Ehkä taivas johtaa 6-5. Ensimmäisiin kolmeen viikkoon on mahtunut kaikenlaista tapahtumaa. Paljon on ehditty ja kun ei ollut hirveästi pennun ottoa suunniteltu niin keväälle oli varattuna kaikenlaista remppaa ja raivaushommaa. Siinä sivussa on yritetty ujuttaa pentua laumaan, sosiaalistaa, kuntouttaa koutsia ja Tosimiestä. Samalla ihmetelty maailmaa ja sen ilmiöitä pennun kanssa.

Apupoika Antero pääsi heti remppa hommiin

Joku kysyi onko meillä jotain tavoitteita. Toki! Yritetään saada tuo tohelo hengissä läpi ensimmäisen vuotensa. Piraija kausi on tähän mennessä ollut pahin koettelemus ja siinä on lohduttanut muisto Tosimiehen vastaavasta, joka oli pahempi ja loppui sekin aikanaan. Pihkun kohdalla piraija on ehkä kesympi vaikkakin ne kirotut hampaat ovat yhtä terävät. Ja nyt uskallan jo sanoa, että taidetaan olla ohitettu jo huippu ja menossa kohti rauhallisempia aikoja. Tärkeimpiä opeteltavia asioita on ollut luoksetulo, odota käsky ja perustavat.

Tosimies on kauhuissaan, pöytä- ja ruokatavat ihan hanurista

Alusta asti on annettu kakaran olla Tosimiehen kanssa. Eräs ystävä kysyi uskallanko jättää ne samaan tilaan kahdestaan. En tiedä uskalluksesta, mutta jos oletus on että niiden pitää olla yhdessä jatkossa niin syytä alkaa opetella heti. Sama pätee kotona oloon. Vaaran paikat, kuten sähköjohdot on aidattu kompostiverkolla ulottumattomiin, muutoin on koko huusholli käytössä. Periaatteella rajataan vaarat pois ei pentua pois normi elämästä. Ei voi oppia normaalia elämää ja tapoja, jos ei saa harjoitella. En ole ikinä uskonut häkitykseen. Tiedän että monista se on ok. Meillä toimii kuitenkin näin ja hyvin on tähän asti onnistunut kaikkien koirien kohdalla. 


Rapelo energiaa on purettu riittävällä liikunnalla ja mahdollisimman paljolla irti juoksentelulla. Eihän tuo kauas juokse. Jaloissa pyörii ja tosi ihanasti on kasvattaja opettanut luoksetulon. Sitä on pyritty vahvistamaan lisää.  Outoa kyllä kolme samaa piirrettä on kuin Purnulla pienenä. Nimestä ainakin pysähtyy ja jumalattoman perso kehuille ja nameille. 

Pentu on ansiokkaasti hoidellut Tosimiehen kesyttämistä. Kolmessa viikossa on edetty vaiheesta "Onko tuolla otuksella palautusoikeus" siihen, että pentu saa kiipeillä vasten, pungeta ihmisjäsenen ja Tosimiehen väliiin ja aamu ja iltapesut hoidetaan Tosimiehen toimesta. Köniin tulee tosin edelleen ainakin kerran päivässä, jos ipana osasto käy liian röyhkeäksi. Hieman kadehdin tuota Tosimiehen auktoriteettia. 

Pullukka kerhoon ei pentua oteta ja Tosimieskin on joutunut luopumaan ylimääräisistä välipaloista. Huvittavinta on kun kakara rupeaa lällättämään minulle, Tosimes tulee heti väliin. Kun piraija hyökkää liian sitkeästi Tosimies tulee väliimme seisomaan ja estää Pihkua pääsemästä lähelle. Kun kakara osasto lällätti kottikärryjen edessä, tuli taka vasemmalta ratsuväki apuun ja jyräsi huonokäytöksisen pikkumiehen heinäpeltoon. Sama toimii toisin päin myös. Kynsien leikkuu on kova pala ja kun pentu mellastaa Tosimies tulee syyttävästi tuijottamaan minua niinkuin tekisin kynsien leikkuun sijasta kansanmurhaa. 

Jing ja Young

Todella mukavasti on lopulta yhteiselo lähtenyt menemään. Uudet ja vanhat koira kaverit ovat pentua koira tavoille ansiokkaasti opettaneet ja siskojen kanssa on pidetty yhteyttä pentu treffeillä isommalla ja pienemmällä porukalla.

Kun sinulla on aavistus, miten tässä tulee käymään...




Kolmestaan on koitettu opetella puuhaamista vuoroittain. Se on vaikeaa kun yksi etsii ruoka-annostaan aktivointimatosta ja toisen pitäisi malttaa odottaa vuoroaan. Sitten vuoron vaihto. Tämän kupletin hallitsemisessa on ihmisjäsenellä tekemistä. Varsinkin kun molemmat koiruudet ovat varsinainen Team Ahmatti. 
Ihan varmuuden vuoksi nukun tässä...

Tosimies on kyllä loistava malli jota apinoidaan todella paljon. Meidän Onni. Mikkelin reissukin meni vallan mainiosti, vaikka ei ole aidattua pihaa. Kyllä se tästä, mutta opetteluahan tämä kahden koiran paletti on koko sakille.

Tosimies on aivan ihana ja voi jo paremmin.Kortisoni tabletti on jäänyt nyt pois ja kahdesti päivässä kortisoni piippua ja yskä on pysynyt poissayhtäyötä lukuunottamatta. Yletön veden juonti ja virtsan karkailukin on helpottaut. Hieman jännittää jos helteet jatkuu miten kunto kestää, mutta toisaalta ei minun lomalla ole vuosiin ollut hellettä, joten eiḱöhän tämä kohta ole ohi.

Tosimies juhli 11v päiviään 6.6. lenkkeillen, kavereiden kanssa leikkien ja jauheliha kakkua syöden. Rakas synttärisankari virallisessa synttäri potretissa tässä.


Vähän mietitytti tämä mökille tulo, kun tie menee tuossa matkan päässä ja aidattu ei ole mitään. Hyvin on pysynyt pihassa Tosimestä apinoiden. Koutsi hieman hätääntyi kun piraija venyttellessä hyokkäsi kimppuun, mutta muutoin on pureminen helpottanut paljon. Malttia on nyt harjoiteltu. Mökki jääkaappiin  ilmestyy valo ja pyrri oven avautuessa. Nyt treenataan luopumista ja malttia. Yksinolon kanssa ei tunnu olevan ongelmia eikä ilman Tosimiestä liikkumisessa. 

My Dog Dna tulokset tuli, kun joku vielä tulkkaisi alleellit ja hilleelit.

Tällä hetkellä hirveä helle helpottanut ja huolimatta Apupoika Anteron innokkaasta osallistumisesta (ruuvien, crocsien ja sukkien varastaminen ja perustusten kaivaminen) rakennus projekti saatiin kuin saatiinkin ennen sateitavloppuun. Ensi kesänä sitten sisustetaan ja tasataan kesäkeittiön maapohjaa. Tämän kesän tavoite saavutettu. Nyt mökkipuuhasteluja ja koirien juoksutusta, kun sääkin viileni sopivasti.

Ennen mökille lähtöä Johanssonin Willy kävi ottamassa koirakavereista ihania kuvia. Tässä vielä niitä. Kiitos Willy ja Hanna ihanista kuvista. Kuvissa myös Purnun ja nyt myös Pihkun parhaat kaverit Ninja ja Wanja 💕












Kommentit

  1. aivan mahtavaa että pikkupentu on noin vain solahtanut mukaan joukkoon ja Purnu jaksaa hänestä huolehtia, kuten kunnon koiran kuuluukin.

    Meillä on häkitetty Tare pentuna, mutta kuten sanoit, kukin tekee tyylillään.
    Tare olisi pentuna syönyt IHAN kaiken henkensäkin uhalla ja Kuisma olisi suuttunut jos olisi sitä mennyt härkkimään. Koirat olivat silloin yhdessä huoneessa yöt ja työpäivät.
    Nykyisin ovat torpassa vapaana.

    VastaaPoista
  2. Juu pennun turvallisuus aina ensin👍 Saa nähdä ketkä tungetaan ja mihin, kun isottelukausi alkaa 👀

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit