Toko juttuja ja itsetutkiskelua


Strömfors Dog Sportsin Toko kurssi alkaa olla puoli välissä ja täytyy sanoa että kannatti osallistua. Kiva kun mahduttiin mukaan, on ollut tosi upeita tiistai iltoja. Ihan luksustahan on se sisähalli. Tosimies on onnensa kukkuloilla edelleen, kun saa puuhastella kaikkia temppuja, leikitään ja kehutaan. Jopa autoilu on kivaa, kun sanon, että tänään mennään yhessä harkkaamaan, niin ei tarvitse autoon houkutella.

Opittu on. Tosimieshän on semmoinen tasaisen vakaa tekijä. Energiaa ei tuhlata yli-innokkaaseen säntäilyyn vaan tehtävät hoidetaan olo suhteisiin optimoidulla riittävällä (Tosimiehen mielestä) energia määrällä. Annan tästä esimerkin. Jätän Tosimiehen metsässä polulla odottamaan ja menen pitkälle ja kutsun sen luokse.  Tosimies tulee sata lasissa ja intoa piukeana. Sama jos kentällä matka on riittävä ja on vaara, että ihmisjäsen pääsee katoamaan kentältä. Sata lasissa! Mutta pienehkö halli, missä ihmisjäsen on levitellyt kaikki kamansa ja pysyy koko ajan valvovan silmän alla. Nou hätä. Ei ehdi hävitä voi tehdä luokse tulon kevyellä laiskahkolla laukalla ja säästää energiaa muihin hommiin. Tosi kiva treenata pysäytyksiä, kun et koskaan tiedä mikä vauhti sieltä tulee. Vieraassa paikassa toko-kisoissa, jos puffa on samalla suunnalla saatetaan tulla satasella. Kun taas tutussa hallissa turvallisella maaperällä laitetaan taas se "ehtii vähemmälläkin hötkyilyllä" vaihde päälle.



No olen nyt treenaillut pallon kanssa vaihtelevalla menestyksellä lyhyitä luokse tuloja hallissa vauhdikkaammiksi. Ehkä jotain parannusta on tullut.

Toistot ei sovi Tosimiehelle. Jos huomaa, että samaa tehtävää ruvetaan hiomaan menee energiansäästövaihde heti päälle. Ei vähennä intoa sitten taas, kun tehdään vaan yksittäinen, mutta turha huhkia täysillä enempää kuin se eka. Treenaa siinä sitten. Olen kuitenkin jo oppinut olemaan huolestumatta. Vauhti löytyy tarvittaessa. Siis se vauhti mikä on tarpeen perheen virkamiehen mielestä ko tehtävän suorittamiseen.

 Saattaa johtua tuo toisto tahmeus myös siitä, että jos liike menee hyvin en koskaan toista sitä heti perään. Tosimieshän möksähtää jos äänensävy menee moittivaksi. Jos  koira tekee väärin usein neuvotaan, että kannattaa sanoa vaikka ohoh tai jotain muuta. Meillä toimii, kun sanoo iloisesti että sehän meni ihan päin persettä. Ja ottaa uudestaan. Tosimiehelle jo se, että liike otetaan uudestaan on viesti siitä, että ei mennyt eka ihan putkeen. Mutta että rupeaisin moittimaan virheestä. Sitä ei mies kestä. Koutsi aikanan sanoi että niinhän se on kuin muutkin miehet, möksähtää jos jostain huomautetaan. Niinpä en huomauta. Olen vain koittanut kehua hyvistä suorituksista ja hyvistä yrityksistä.

Ehkä tästä omintakeisesta työ moraalista johtuen, joka Tosimiehellä on omia suorituksiaan kohtaan olen yrittänyt välttää turhasta nillittämistä. Vauhdin ylläpitämiseksi olen sallinut myös liikkeisiin jonkin verran varastamista, jotta vauhti ja into säilyisi.

Nyt kuitenkin olen kiitos tarkkojen treenikaverien ja opettajan huomannut, että joissain asioissa voisin olla hieman tarkempi. Ainakin voisin uskaltaa kokeilla lievää nillitystä silloin tällöin. Esim. kiertohässäkä härdellissä en ole pitänyt pahana jos nappaa kierrä käskyn paluu matkalla kapulat mukaan ja hyppää esteen yli, mutta opettaja sanoi, että pitäsi Tosimiehenkin malttaa kuunnella mitä on sanottu ja että omin luvin tekeminen, vaikka onkin koko liikkeen mukaista voi laajeta myös meno matkalle jne. Totta teemme asiassa parannuksen. Nillitän nätisti, ettei miekkonen möksähdä ja olen itse tarkempi. Palataan ruotuun varoen , ettei Tosimies hämmenny ja Möks!

Ihmisjäsenen sääntöjen lukukykykin paljastui jälleen surkeaksi. Olin ymmärtänyt että kartion kierron jälkeen kahden metrin sisällä pitää kiljaista se pysähdys käsky. Mutta koiran tuleekin tulla noin kaksi metriä kartiosta ennen käskyä. Eli nyt opetellaan se uudestaan . Siis miekkonenhan pysähtyy. Minun pitää vaan ajoittaa käskyt uusiksi. Hitto ja luulin kerrankin lukeneeni säännöt.


Ohjattussa noudossa sama juttu. Esineiden sijaintia vaihtelemalla pitäisi Tosimies opettaa kuuntelemaan mitä sanotaan eikä olemaan ihan niin oma toiminen liikkeiden suorittamisessa. Alan kyllä epäillä, että se on lukenut säännöt salaa ja minä en.

On kyllä paljon apua kun joku katsoo kriittisesti. Pari vuotta sitten saatiin huomautus, että Tosimies lähtee hieman laiskasti mukaan Z-liikkeen maassa olosta. Sitä on nyt sitten viritelty reippaammaksi ja ilmeisesti onistuttu, kun nyt treenikamu huomasi, että sieltähän se lähtee mukaan ilman käskyäkin. Nyt on taas treenitty sitä ihmisjäsenen tarkkuutta. Jos annan käskyn saa lähteä matkaan. Jos en anna niin  ei pidä lähteä, vaikka sääntökirjan mukaan liike niin meneekin. Voi meitä! Mutta kiitos hyvistä neuvoista ihanat treenikamut.

Nyt treenitään mainoskatkoilla vinosta suunnasta eteen istumista. Ei ole helppoa ei. Parasta tässä kaikessa on ollut se, että on talvellakin tullut ainakin kerran viikossa treenattua kunnolla.
Ensi viikolla Tosimies meneekin hoitoon, kun me pörhällämme lomalle ja kuten työkaveri sanoi, jos tulee eroahdistus niin aina voidaan hajoittaa hotellihuone palasiksi. Kun tullaan takaisin kevät on jo hieman pidemmällä. Ja niille raukoille, joille keväiset koiranpaskat saavat pään sekoamaan ja mieliala lääkkeet unohtumaan niin myrkkysyöttien väsäämisen sijasta muistakaa, että maailmassa on pahempiakin ongelmia ja kaikkeen paskaan ei ole pakko astua.






Kommentit

  1. Suatanpa ihan lainata tuota sinun viimeistä lausetta, koska on NIIN hyvä :D
    Hauskaa matkaa ilman eroahdistusta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit